PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Naj mentor in Naj mentorica prostovoljcev

Naj mentor in Naj mentorica prostovoljcev

16.06.2020 Slovenska filantropija

 

Med vsemi izjemno uspešnimi mentorji, ki so jih predlagale organizacije, je komisija izbrala posameznika, ki s svojim angažiranim delom s prostovoljci prinašata pozitivne spremembe v našo družbo.

 

Naziv NAJ MENTOR PROSTOVOLJCEV prejme Andrej Cvernjak za kakovostno vodenje prostovoljcev in angažirano podporo njihovemu delu v Mladinskem centru Velenje.

 

Andrej Cvernjak, gonilna sila Udarnikov, je odličen in zavzet mentor prostovoljcem; tudi sam je prvi, ki poprime za delo, ko je potrebna pomoč sočloveku. Pri delu s prostovoljci izhaja iz lastnih izkušenj prostovoljenja, s svojo pozitivno energijo in strokovnim znanjem pa izjemno motivira vsakega prostovoljca. Skupina 74 prostovoljcev pod njegovim mentorstvom izvaja brezplačne prevoze in nudi fizično pomoč na domu za tiste, ki si te pomoči zaradi socialnega ali zdravstvenega stanja ne morejo privoščiti, nudi starejšim družabništvo v obliki sprehodov in obiskov, za otroke pa izvajajo inštrukcije, obdarovanja in animacijo. Kot mentor daje poseben poudarek delu prostovoljcev z manj priložnostmi, saj mu je individualno delo z njimi poseben izziv. Kot je zapisala prostovoljka, je s svojo sposobnostjo in zavzetostjo ustvaril in vodil projekte, s katerimi ni osrečil le številnih uporabnikov, ampak tudi prostovoljce. V lokalnem okolju spodbuja in povezuje tudi druge organizacije k skupnemu delu za boljši jutri ter tako predstavlja gonilno silo prostovoljstva v domačem Velenju.

 

 

Naziv NAJ MENTORICA PROSTOVOLJCEV 2019 prejme Andreja Cilenšek za kakovostno vodenje prostovoljcev in angažirano podporo njihovemu delu v Slovenskem društvu hospic.

 

Andreja Cilenšek je odlična mentorica prostovoljcem, poleg tega pa tudi nacionalna koordinatorka in organizatorka desetih območnih odborov Hospica. V njih deluje 142 prostovoljcev, ki so v letu 2019 opravili več kot 12.800 ur prostovoljskega dela. Andreja ključno prispeva k ohranjanju obstoječih prostovoljcev in vzpostavljanju pozitivne skupinske dinamike med njimi. Njen odprti, zaupljivi in spoštljivi odnos do prostovoljcev, prispeva k temu, da se prostovoljci počutijo sprejeti, pripadni društvu in motivirani za opravljanje svojega dela. Zaveda se, da delo, ki ga opravljajo prostovoljci, ni le plemenito, ampak tudi naporno, zato posebno skrb namenja varstvu prostovoljcev pred izgorelostjo. Svojo vlogo opravlja srčno, strokovno in v skladu s poslanstvom in načeli društva. Mi pa se strinjamo z besedami njene prostovoljke – njeno delo je preprosto vredno posnemati!

 

 Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki