PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Za prostovoljce: Kako pomagati po poplavah?

Naslovne_za_SF_spletno_1_1

Na Slovenski filantropiji spremljajo izredne razmere po državi in pozivajo vse zainteresirane posameznike_ce k registraciji pripravljenosti za pomoč pri odpravljanju posledic poplav. Glede na navodila Uprave RS za zaščito in reševanje ter potrebe posameznikov vas bodo povabili k sodelovanju. Ob tem prosijo vse, da se na teren ne odpravljajte sami oz. dostavljate materialne donacije brez vnaprejšnjega dogovora z njimi, s štabom civilne zaščite ali lokalnimi organizacijami! Trenutno za vse nujne stvari skrbi civilna zaščita (vojska, policija, gasilci…), prostovoljska pomoč pa bo potrebna v prihodnjih dneh. Prosijo za potrpežljivost, upoštevanje navodil pristojnih in predvsem poskrbite za svojo varnost.

 

Svojo pripravljenost za pomoč lahko izkažete z izpolnitvijo obrazca.

 

Prostovoljsko delo bo potekalo na organiziran način, zagotovljena bo določena podpora. Od vas se pričakuje odgovornost in spoštovanje navodil. O varnosti pri čiščenju po poplavah si preberite tukaj.

 

Ne glede na dejansko vključitev v prostovoljsko pomoč se vam zahvaljujemo za pripravljenost, s katero sporočate, da se lahko kot družba zanesemo drug na drugega.

 

Kako deluje prostovoljstvo v kriznih situacijah?

Kaj pomeni prostovoljstvo v kriznih situacijah, si lahko pogledate v videu, ki je del našega Uvodnega e-izobraževanja za prostovoljce:

 



Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki