PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Spoznajte naj učiteljico globalnega učenja 2022!

Na natečaju Onkraj mehurčka – natečaj za naj učitelja oz. učiteljico globalnega učenja 2022 je žirija izbrala tri imena, ki so letos izstopala in jim podelila naziv. Prijavljenih je bilo 15 kandidatov.

 

K sodelovanju je Humanitas, ki je natečaj organiziral, povabili nevladne organizacije in druge, ki redno sodelujejo s šolami ter dobro poznajo deloposameznih učiteljev in učiteljic, ki so aktivni na področjih globalnega učenja. Med globalno učenje sodi vse od ozaveščanja o človekovih pravicah, medkulturnem dialogu, socialni pravičnosti, solidarnosti, migracijah, potrošništvu, podnebnih spremembah do aktualnih tem, povezanih z globalnim učenjem. 

 

Žirijo so sestavljali Patricija Virtič (predstavnica platforme SLOGA), Jožica Pika Gramc (pedagoška svetovalka za družboslovje na Zavodu za šolstvo ter članica Humanitasovega Kluba učiteljic in učiteljev globalnega učenja) in Rene Suša (raziskovalec na kanadski univerzi University of British Columbia ter dolgoletni sodelavec Društva Humanitas).

 

Za naj učiteljico so izbrali Darjo Rokavec z Gimnazije Ptuj, ki jo je na natečaj prijavil Humanitas.

 

Na 2. mesto se je uvrstila Ana Stranščak (predlagana s strani Humanitasa), na 3. mesto pa Romana Frankovič z Osnovne šole Preska (predlagana s strani Slovenske Filantropije).

 

Objavo o izboru si lahko preberete na njihovi spletni strani, prav tako si lahko ogledate utrinke z nacionalne konference globalne učenja, na kateri so razglasili zmagovalko letošnjega natečaja.

 

Zmagovalka natečaja, Darja Rokavec, je postala tudi ime tedna na Valu 202! Vabljeni k poslušanju: https://val202.rtvslo.si/podkast/ime-tedna/583/174915414



Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki