PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
The Human Safety Net: Naj prostovoljec leta 2022 je Slovenec

Prostovoljec in sodelavec Generalija Matej Demšar je na srečanju vrha gibanja The Human Safety Net v Benetkah prejel naziv NAJ prostovoljec za leto 2022, ki so ga na prireditvi podelili 10 prostovoljcem iz 24 držav, sodelujočih v gibanju THSN.

 

Gibanje THSN v sodelovanju z nevladnimi organizacijami pomaga ranljivim in pomoči potrebnim skupinam ljudi, kot so družine z otroki in begunci, pri lajšanju vsakodnevnih stisk in dolgoročno pri premagovanju večgeneracijske revščine. Generali in THSN v Sloveniji s sredstvi in zbiranjem materialne pomoči ter prostovoljnim delom zaposlenih pomaga uresničevati aktivnosti v programu za družine Rastemo skupaj, ki ga izvaja ZPM Ljubljana Moste-Polje.

 

Svetlana-Almas-Matej-Demsar-in-Yves-Carbonell_b

 

Z delom, materialno in s finančno pomočjo prostovoljcev iz Generalija izvajajo delavnice za otroke in njihove starše ter jim pomagajo kakovostno in v varnem okolju preživljati prosti čas. Staršem pomagajo z različnimi podpornimi dejavnostmi, kot je na primer delavnica za pisanje življenjepisa pri iskanju zaposlitve in ravnanje z denarjem, s čimer jim lajšajo vsakdanje skrbi. Otrokom, ki so vključeni v te programe, z zbiranjem pomoči olajšajo začetek šole ter polepšajo božično-novoletne praznike in jim omogočajo tudi udeležbo na drugih prireditvah, denimo na košarkarskem kampu Gorana Dragića.

 

»Moj prispevek k dobrodelnosti je najmanj, kar lahko storim, da vračam in tako prispevam družbi. Pomagam, ker verjamem, da lahko vplivam in izboljšam življenja drugih, ker upam, da sem tudi komu vir inspiracije, da navdušim še koga, da se odloči podobno pomagati po svojih močeh,« je dejal pomočnik direktorja redne prodajne mreže za strateške projekte in digitalno preobrazbo, ki vse od ustanovitve gibanja sodeluje v pobudah THSN Matej Demšar. Kot je poudaril, nagrada ne pripada le njemu, ampak je tudi priznanje vsem, ki ga na različne načine podpirajo pri dobrodelnih iniciativah.

 

Vir: Generali zavarovalnica



Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki