PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Znani so prejemniki državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva za leto 2022

Najvišje državno priznanje za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja za leto 2022 je prejela dolgoletna prostovoljka Slovenskega društva Hospic Mira Stušek. Priznanja Republike Slovenije za prostovoljstvo pa so prejeli Jožef Bobovnik, Milena Dimec, Vlasta Hojan, Gvido Jančar, Anton Mlinarič in Marica Štirn.

 

Gre za najvišji državni priznanji za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja, ki jih prostovoljkam, prostovoljcem oziroma prostovoljskim organizacijam vsako leto podeljuje Odbor Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva.

 

Slavnostnega sprejema v predsedniški palači, na katerem je predsednica države Nataša Pirc Musar najbolj zaslužnim prostovoljcem in prostovoljkam izročila državno nagrado in priznanja, se je udeležil tudi državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo Urban Kodrič.

 

Skupinska_prostovoljci_FOTO-UPRS

 

Prejemnica Nagrade Republike Slovenije za prostovoljstvo za leto 2022 Mira Stušek je v svojem neprekinjenem 27-letnem prostovoljskem udejstvovanju dokazala, da posameznik prek povezovanja v skupnosti lahko povzroča spremembe na družbeni ravni, ki se izražajo v večjem sočutenju in podpori ranljivim skupinam.

 

Kot je zapisano v obrazložitvi, Mira Stušek – soustanoviteljica in predsednica gorenjskega odbora Slovenskega društva Hospic – s prostovoljskim delom v različnih organizacijah spreminja miselnost ljudi in utrjuje pot v solidarno družbo. Zaslužna je, da so v omenjeni regiji programi za umirajoče, kronično bolne, njihove svojce in žalujoče dostopni vsem pod enakimi pogoji. Tudi v okviru udejstvovanja pri Območnem združenju Rdečega križa Radovljica je občutek skupnosti krepila pri delu z begunci, soorganizirala tabore za otroke in spodbujala člane podmladkov. Mira Stušek je prostovoljka s srcem, z neizmerno voljo do dela, ki je s svojim delovanjem in pripadnostjo prostovoljskemu delu vzor vsem generacijam, še poudarja odbor za podelitev priznanj.

 

»Prostovoljstvo ima v Sloveniji dolgo in bogato zgodovino. Zaradi vseh vas, številnih posameznic, posameznikov, mnogoterih prostovoljskih organizacij in društev, predvsem pa vašega izjemnega dela, ima prostovoljstvo tudi svetlo prihodnost,« je na svečanosti poudarila predsednica države Nataša Pirc Musar.

 

Več podrobnosti o podelitvi priznanj z obrazložitvami izbora si lahko preberete na spletni strani Urada predsednice Republike Slovenije. Na spletni strani Odbora Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva pa so objavljeni prejemniki državne nagrade in priznanj v preteklih letih.

 

Vir besedila: Gov.si

Avtor fotografije: Bor Slana/STAAvtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki