Print header

Povezave

Evropski center prostovoljstva
Eevropska krovna organizacija 29 nacionalnih in regionalnih centrov prostovoljstva širom Evrope, ki skupaj promovirajo prostovoljno delo in širijo prostovoljne aktivnosti. Na njihovi spletni strani boste poleg podrobnejšega opisa organizacije našli tudi različne mednarodne dokumente iz področja prostovoljstva, veliko koristnih povezav in opise članic.

IAVE-International association for volunteer effort
IAVE je mednarodna nevladna organizacija, katere namen je promovirati prostovoljsko delo in poudariti njegovo vrednost širom sveta. IAVE združuje prek 800 posameznikov in organizacij članic v več kot 100 državah. Na njihovi spletni strani najdete nacionalne predstavnike, deklaracije o prostovoljnem delu in vabila na mednarodne konference o prostovoljnem delu.

Global Youth Service Day
Global Youth Service Day, ki ga v Sloveniji poznamo kot Mednarodni dan mladih prostovoljcev, je mednarodni dogodek, organiziran iz strani Youth Service America in Global Youth Action Network, skupaj z 32 mednarodnimi organizacijami ter preko 100 nacionalnih koordinacijskih organizacij. Dogodek je namenjen promociji prostovoljstva mladih ter spodbujanje k aktivni participaciji mladih. Na strani lahko preberite več o praznovanjih širom sveta ter poiščete koordinacijske organizacije.

FIHO - Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij
FIHO - Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij je fundacija, katere namen je financiranje in sofinanciranje programov socialnega varstva, delovanja organizacij in seveda tudi pokrivanje stroškov prostovoljnih aktivnosti.

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se