PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

KOMUNIKACIJA – VIR DOBRIH ODNOSOV

Ali je konstruktivna komunikacija nekaj samoumevnega?

 

Ne nujno – lahko pa takšna postane, ko razumemo procese na delu, ki se pojavijo med potekom komunikacije. Učinkovitega komuniciranja, ki predstavlja vir dobrih odnosov, se je mogoče naučiti tako kot vožnje avtomobila. Teorijo preizkusite v praksi in čez čas pridete na cilj, ne da bi o vožnji sploh razmišljali. 

 

Na usposabljanjih o komunikaciji boste spoznavali in raziskovali, kaj se dogaja, medtem ko komunicirate, pa naj bo to s prijatelji, domačimi, uporabniki, prostovoljci ali sodelavci. Vsebine usposabljanj temeljijo na izhodiščih transakcijske analize in nenasilne komunikacije. Poleg teoretičnih osnov boste na usposabljanjih preko praktičnih vaj in obravnave lastnih primerov spoznavali:

 

  • Zakaj določena vedenja v vas zbujajo neprijetne občutke ter kako se na te odzivate?
  • Kakšna je razlika med razdiralnim in povezovalnim komuniciranjem ter kako ju prepoznavati in skladno s tem usmerjati svoj način komunikacije?
  • Katere tehnike lahko uporabite za doseganje večje povezanosti v komunikaciji in bolj konstruktivnega reševanja konfliktov?
  • Kako poslušati in resnično slišati ter kako sporočati, da bodo drugi lahko vaša sporočila slišali in resnično razumeli?
  • Kako komunicirati neprijetna sporočila?

 

Vabimo vas, da se udeležite usposabljanj na temo komunikacije v dveh terminih:

  • Komunikacija I, 14. 2. 2023
  • Komunikacija II (nadaljevalno usposabljanje), 28. 2. 2023

Vsebine obeh usposabljanj se dopolnjujejo in nadgrajujejo, lahko pa se jih udeležite tudi samostojno.

 

Skozi vsebine s področja komuniciranja vas bosta na strokoven in hkrati zanimiv način popeljala: Jaka Kovač, trener neformalnega izobraževanja in mladinski delavec, certificiran mednarodni trener nenasilne komunikacije, in Tjaša Arko, trenerka s področja komunikacije, ki svoje znanje izpopolnjuje na izobraževanjih s področja nenasilne komunikacije po Marshallu Rosenbergu. Več o izvajalcih si lahko preberete na povezavi.

 

Udeleženci preteklih usposabljanj so zapisali:

 

»Bilo je koristno za mojo osebnostno rast. Še posebej so mi bile koristne informacije o tem, na kakšen način bolj prijazno izraziti svoje želje in občutke.«

»Super, še več delavnic o nenasilni komunikaciji. Meni se je bilo še posebej koristno učiti, kako empatično poslušati in povzemati sogovornika.«

»Odnesla sem veliko informacij, ki mi bodo koristile v življenju. Še posebej mi je bila zanimiva vaja s šakalom in žirafo ter pogovori v dvojicah.«

»Počutila sem se res prijetno. Mentorja sta bila zelo suverena. Hvala za zanimivo delavnico.«

 

 

TERMINI IZOBRAŽEVANJ

 

PRIJAVA NA ENOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h


Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2023 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki