PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Komunikacija - Temelj dobrih odnosov

Vabimo vas na dvodnevno izkustveno usposabljanje na temo komunikacije, ki predstavlja temelj kakovostnih odnosov. To so partnerski, družinski, službeni odnosi ali odnos, ki ga imamo do sebe in način komunikacije, ki ga uporabljamo pri tem.

 

Usposabljanje temelji na veščinah nenasilne komunikacije, ki jo je v 70ih letih 20. stoletja razvil ameriški psiholog Marshall Rosenberg in predstavlja v tujini priznan in vedno bolj uveljavljen pristop k komunikaciji. Nenasilna komunikacija v odnose prinaša več sproščenosti, iskrenosti in medsebojnega razumevanja, je pa tudi zelo uporabno orodje za reševanje konfliktov. Znanja, predana v usposabljanju črpamo še iz teorije transakcijske analize in asertivne komunikacije. Te vam bomo predstavili preko izkustvenih delavnic, v katerih boste vabljeni k samoraziskovanju lastnih vzorcev komunikacije in komunikacije oseb, s katerimi stopate v stik.  

 

NASLOVNE_Usposabljanja_18   

 

Obravnavali bomo vsebine:

-        Elementi učinkovite komunikacije – od borbe za premoč k sodelovanju;

-        razumevanje občutkov in potreb ter vživljanje v drugo osebo;

-        kaj je povezovalni in razdiralni jezik in ozaveščanje, katerega več uporabljamo v komunikaciji;

-        aktivno in empatično poslušanje;

-        ohranjanje mirne in konstruktivne komunikacije v stresnih in zahtevnih situacijah;

-        kako neprijetne reči komunicirati na povezovalni način;

-        postavljanje meja in ohranjanje dobrega odnosa.

 

Usposabljanje bo potekalo dva dni, v soboto, 2. in nedeljo, 3. marca 2024. Vsak dan od 9 – 16. ure v prostorih Slovenske filantropije v Ljubljani, z vključenim odmorom za kosilo za udeležence. Usposabljanja se lahko udeležite le v celoti, v obsegu obeh dni.

 

Prijavo na usposabljanje lahko oddate preko spletnega prijavnega obrazca.

 

Usposabljanje je plačljivo. Cena celotnega usposabljanja (oba dneva) znaša 90 € za prostovoljce in mentorje organizacij, ki so članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij in 120 € za vse ostale udeležence.

 

Udeleženka preteklega usposabljanja je o usposabljanju povedala:

»Bilo je koristno za mojo osebnostno rast. Še posebej so mi bile koristne informacije o tem, na kakšen način bolj prijazno izraziti svoje želje in občutke.«

 

Na usposabljanje lahko sprejmemo do 16 udeležencev. Usposabljanje bomo izvedli le v primeru, da se nanj prijavi zadostno število udeležencev, tj. 12. Pridržujemo si pravico, da v nasprotnem primeru usposabljanje odpovemo do dva dni pred izvedbo usposabljanja.

 

Skozi vsebine s področja komuniciranja vas bosta na strokoven in hkrati zanimiv način popeljala: Jaka Kovač, trener neformalnega izobraževanja in mladinski delavec, certificiran mednarodni trener nenasilne komunikacije in Tjaša Arko, trenerka s področja komunikacije, ki svoje znanje izpopolnjuje na izobraževanjih s področja nenasilne komunikacije po Marshallu Rosenbergu. Več o izvajalcih si lahko preberete na povezavi.

 

Slovenska filantropija si pridržuje pravico, da izobraževanje v primeru premajhnega števila prijav odpove in da v primeru odpovedi s strani udeležencev do 2 dni pred izvedbo vseeno zaračuna polno ceno usposabljanja.

 

Za vprašanja in informacije se lahko obrnete na Vesno Strlič, na telefonski številki 01 433 40 24 ali na e-naslovu usposabljanja@filantropija.org.

 

Splošne pogoje udeležbe na usposabljanjih Slovenske filantropije si lahko preberete na tej povezavi.

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki