Print header

Delavnica Zakon o prostovoljstvu v praksi

DELAVNICA ZA PROSTOVOLJSKE ORGANIZACIJE

ZAKON O PROSTOVOLJSTVU V PRAKSI

 Kaj pomeni zakon za posamezno prostovoljsko organizacijo? Ali je zares potrebno imeti s prostovoljci pisne dogovore o prostovoljskem delu? Katere stroške lahko povrnemo prostovoljcem in v kakšnem znesku? Katere evidence o delu in prostovoljcih moramo voditi? Kdo je upravičen do dodatka za delovno aktivnost?

Vabimo vas na triurno delavnico, kjer vam bomo skozi praktične primere predstavili Zakon o prostovoljstvu in drugo zakonodajo na področju prostovoljstva. Na delavnici boste lahko preverili, ali že imate organizirano prostovoljsko delo v skladu z veljavno zakonodajo in kaj morate na tem področju še storiti.

Teme delavnice:

  • Namen in cilji Zakona o prostovoljstvu;
  • Vrednotenje prostovoljskega dela v razpisih;
  • Sklepanje dogovora o prostovoljstvu;
  • Vpisnik  prostovoljskih organizacij – njegove prednosti in obveze prostovoljskih organizacij;
  • Povračila stroškov prostovoljcem in nagrada za izjemne dosežke;
  • Vodenje evidenc in vzpostavitev evidenčnega lista prostovoljstva;
  • Prostovoljsko delo in prejemniki denarnih socialnih pomoči – dodatek na delovno aktivnost.

Komu je namenjena delavnica?
Delavnica je namenjena mentorjem in organizatorjem prostovoljskega dela, vodstvenim delavcem. Posebej ga priporočamo organizacijam, ki bi radi uredili interne akte, organizacijam, ki vračajo stroške prostovoljskega dela, organizacijam, ki vzpostavljajo nove prostovoljske programe.

Kako poteka delavnica?
Delavnica poteka v obliki predavanja in izkustvenih delavnic, zato je število udeležencev omejeno in je potrebna predhodna prijava. Od udeležencev se pričakuje udeležba ves čas delavnice.

Število mest je omejeno!

Slovenska filantropija si pridržuje pravico, da usposabljanje v primeru premajhnega števila prijav odpove in da v primeru odpovedi s strani udeležencev do 2 dni pred izvedbo vseeno zaračuna polno ceno usposabljanja.

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se