Print header

Nova Gorica

Regijski obisk Goriške regije organiziramo 5. in 6. oktobra 2020 v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica.

Vabilo. 

Zakaj bi se nam pridružili?

Številne organizacije lahko prav zaradi prostovoljcev uresničujejo svoje poslanstvo. Delo s prostovoljci zahteva posebna znanja, s katerimi ohranjamo prostovoljce aktivne in jim hkrati ponudimo prijetno izkušnjo.

Standarde delovanja in tudi obveznosti prostovoljskih organizacij od leta 2011 določa Zakon o prostovoljstvu, ki se je leta 2018 nadgradil z nacionalno strategijo za razvoj prostovoljstva.
S sodelovanjem lahko k razvoju prostovoljstva prispevate tudi vi.

Kaj vam ponujamo na regijskem obisku?

  • Priložnost, da od strokovnih sodelavcev Slovenske filantropije pridobite vse informacije, ki so potrebne za dobro in lažjo organizacijo prostovoljstva.
  • Vse, kar vas zanima o Zakonu o prostovoljstvu (sklepanje dogovorov, vodenje evidenc, vračanje stroškov, nastalih v prostovoljstvu, zavarovanje prostovoljcev …).
  • Seznanitev z načini pridobivanja novih prostovoljcev z objavljanjem prostovoljskih zgodb in oglasov za prostovoljsko delo ter o načinih promocije svojega dela (uporaba portala prostovoljstvo.org, uporaba socialnih omrežij).
  • S pridružitvijo Slovenski mreži prostovoljskih organizacij pridobite dostop do obrazcev in dokumentov za organiziranje prostovoljstva ter spletne  aplikacije za vodenje evidenc, ki vam olajša delo in pripravo letnega poročila o prostovoljstvu.
  • Individualne svetovalne ure.
  • Prispevali boste svoj pogled na razvoj prostovoljstva v svoji regiji in na nacionalni ravni.

Kje in kdaj se dobimo?

S programom za prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskim programom začnemo v ponedeljek, 5.  oktobra 2020 ob 16. uri v veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica (Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica), naslednji dan pa dobimo na istem naslovu ob 9. uri (program obiska je na koncu vabila v prilogi).

Prijava

Prijavnico pošljite na e-naslov slovenska@filantropija.org ali po pošti na Slovenska filantropija, Cesta Dolomitskega odreda 11, 1000 Ljubljana do ponedeljka, 28. septembra 2020.

Pozor! Regijski obisk se bo izvajal z upoštevanjem NIJZ priporočil za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Število udeležencev je zato omejeno na največ 40, zato si pravočasno zagotovite svojo udeležbo z oddajo prijavnice. Neprijavljenim gostom bo udeležba onemogočena.

Več informacij: Nina Lukashevich, slovenska@filantropija.org, 01 433 40 24, 051 389 895.

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se