Print header

Postojna

9. oktober 2020, Podjetniški inkubator Perspektiva

Slovenska filantropija je v okviru programa Slovenska mreža prostovoljskih organizacij izvedla regijski obisk Primorsko-notranjske regije, da bi še okrepila sodelovanje s prostovoljskimi organizacijami, jih informirala o novostih in prispevala k razvoja prostovoljstva.

Obisk je potekal v sodelovanju z Občino Postojna, ki je večkratna prejemnica naziva Prostovoljstvu prijazno mesto.

Iz Skupnega poročila o prostovoljstvu v RS za leto 2019 je Primorsko notranjska regija šesta regija v državi po številu prostovoljcev (17.886), sedma po številu prostovoljskih organizacij (67) in enajsta po številu opravljenih prostovoljskih ur (152.180). Velja pa tudi za regijo, ki ima v vpisnik vpisanih najmanj javnih zavodov (6) in v kateri je povprečno število prostovoljskih ur na prostovoljca v letu 2019 najnižje (8.5).

Delavnica  Zakon  o prostovoljstvu in Strategija razvoja prostovoljstva je  bila izvedena  z namenom krepitve  zagovorniške usposobljenosti  prostovoljskih  organizacij  in  organizacij  s  prostovoljskim  programom. Delavnice se je udeležilo 5 predstavnikov prostovoljskih organizacij in organizacij  s prostovoljskim programom. Na delavnici  so  bile  predstavljene  informacije,  ki  so  potrebne  za  dobro  in  lažjo  organizacijo prostovoljstva: splošna določila zakona, sklepanje dogovorov s prostovoljci, vodenje evidenc in oddaja letnih poročil o prostovoljstvu, vračanje stroškov prostovoljcem, zavarovanje prostovoljcev, pridobivanje novih prostovoljcev, vpis v vpisnik prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom, vrednotenje prostovoljstva. Predstavili smo brezplačni program za vodenje evidenc prostovoljcev in opravljenih prostovoljskih ur, dostopen za članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Udeleženci so imeli možnost individualnih svetovalnih pogovorov, na katerih so lahko dobili odgovore na konkretna vprašanja v zvezi z Zakonom o prostovoljstvu in organiziranjem prostovoljstva v njihovih organizacijah.

Regijski obisk se je zaključil z izvedbo mini usposabljanja Motiviranje in nagrajevanje prostovoljcev ter individualnim svetovanjem.

Regijskega obiska so se udeležili: Rdeči križ Slovenije Območno združenje Cerknica-Loška dolina-Bloke, Društvo Tvoj telefon, Zavod Znanje Postojna, OE Ljudska univerza, Večgeneracijski center Točka moči, CSD Postojna, Dnevni center za otroke in mladostnike in Zavod Talita Kum.

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim