Print header

Kako postanem prostovoljec

Kako postanem prostovoljec

Ponudba prostovoljskih del je raznovrstna, a če želimo najti zase najbolj primerno delo, si je na začetku dobro odgovoriti na nekaj vprašanj:

  • Katero področje v družbi mi je pomembno in mu želim nameniti svojo energijo ter prosti čas?
  • S kateri ciljno skupino bi želel delati (otroci, starejši, mladi, bolniki, migranti...) ali pa bi raje pomagal živalim oziroma vložil svoj čas v podporo družbenim spremembam?
  • Koliko (prostega) časa sem pripravljen nameniti prostovoljstvu?
  • Katera znanja in veščine, ki jih imam, lahko prispevajo h kakovostnemu opravljanju prostovoljskega dela?

Prava izbira prostovoljskega dela je pomembna za zadovoljstvo vseh: vas kot prostovoljca, prostovoljsko organizacijo in za konkretnega prejemnika pomoči.

Vsem zainteresiranim pred pričetkom dela priporočamo Uvodno izobraževanje za prostovoljce, ki ga organizira Slovenska filantropija. Usposabljanje vam bo preko seznanitve s prostovoljstvom pomagalo pri vaši izbiri za vas najbolj primernega prostovoljskega dela. 

Kako se vključiti?

Posamezna aktualna prostovoljska dela najdete s pomočjo brskalnika v Posredovalnici prostovoljskih del, lahko pa po abecednem redu pregledate članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, ki v svoje delo vključujejo prostovoljce.

Lahko se tudi registrirate kot prostovoljci. V tem primeru boste prihranili čas, saj vas bomo na vaš elektronski naslov sproti obveščali o novih prostovoljskih delih in drugih priložnostih z vašega izbranega področja in regije. Seveda je vaša svobodna odločitev, ali se boste javili na aktualna prostovoljska dela.

Če bi se radi pred tem posvetovali z nami ali imate vprašanja s področja prostovoljstva, smo dosegljivi vsak delavnik med 8. in 16. uro, po dogovoru tudi kasneje. Z veseljem vas bomo sprejeli osebno, na sedežu Slovenske filantropije in naših enotah po Sloveniji.Prostovoljsko delo poteka v skladu z Zakonom o prostovoljstvu in načeli Etičnega kodeksa organiziranega prostovoljstva


Še več informacij s področja prostovoljstva lahko prejemate vsakih 14 dni na vaš e-mail, če se naročite na Prostovoljske e-novice in nas spremljate na FB profilu prostovoljstvo.org.

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim