PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Iskalnik organizacij

Naziv organizacijeDNEVNI CENTER KHER ŠU BEŠI12241
LokacijaTrebnje
Telefon07 348 1584

Dnevni center za romske otroke in mladostnike Kher šu beši  spada pod Center za socialno delo Dolenjska in Bela krajina, Enota Trebnje. Dnevni center se nahaja neposredno v romskem naselju Vejar pri Trebnjem in je na voljo osnovnošolskim otrokom vsak delovni dan. Od prostovoljcev pričakujemo empatijo, veselje do dela z otroci, zanimanje za romsko tematiko in samostojnost. Z otroci prostovoljci najprej opravijo domače naloge nato pomaga otrokom pri ustvarjalni delavnici. Program prostovoljcem omogoča spoznavanje življenjskega sveta otrok, izzivov s katerimi se soočajo, pa tudi samo romsko naselje in življenje v njem. Za marsikoga je prvi vstop v romsko naselje velik dogodek, ki je pomešan z mešanico strahu, vznemirjenja, pa tudi veliko radovednosti. Ko pa se s strahom soočijo, prostovoljci poročajo o tem, do so zelo hvaležni za to dragoceno izkušnjo, da so iz prakse v dnevnem centru »prišli« drugačni, kulturno kompetentnejši, bogatejši, z več širine in odprtosti do romske populacije.

Glavni namen programa je povezovanje Romov, Rominj in večinske družbe, razbijanje stereotipov, iskanje rešitev, podpora otrokom na vseh področjih njihovega življenja, skratka vse, kar bi tej tako močno diskriminirani skupnosti olajšalo življenje in dvignilo kakovost življenja.

Naslov:
Goliev trg 11
8210 Trebnje

Kontakt:
Andreja Selšek
T: 031 781 494
E: dc.khersubesi@gmail.com

Področja delovanja:
Ranljive skupine

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki