PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Iskalnik organizacij

Naziv organizacijeDruštvo gibalno oviranih invalidov Slovenije VIZIJA2907
LokacijaSlovenske Konjice
Telefon041 683 133

Društvo VIZIJA izvaja 5 posebnih socialnih programov za zmanjševanje socialne izključenosti oseb z invalidnostjo. 

1) Nasilje nad invalidi - Temeljna pravica vsakega posameznika je življenje brez nasilja, zato omogočamo osebam z invalidnostjo, ki so žrtve nasilja, umik iz nasilnega okolja v varno hišo, ki je na območju Slovenije edina arhitektonsko, prostorsko in tehnično prilagojena za gibalno ovirane osebe.

2) Prevozi - Namen celotnega programa je uresničevati prevozne potrebe društva za neovirano delovanje na lokalni ravni ter za izvajanje ostalih posebnih socialnih programov društva za gibalno ovirane invalide, ki za svoje mobilne potrebe ne morejo uporabljati javnih prevoznih sredstev. 

3) Ohranjanje zdravja, medicinski pripomočki in zdravstvena preventiva - v okviru tega programa uporabnice in uporabnike oskrbimo z medicinski pripomočki (katetri, inko material) in v okviru razpoložljivih sredstev zagotavljamo razna doplačila za medicinske in tehnične pripomočke. Namen programa je zmanjševanje vnetja uporabnic in uporabnikov, preprečevanje bolezni in dekubitusov.

4) Zmanjšanje socialne izključenosti in aktivno staranje invalidov - v tem programu izvajamo delavnice, oglede razstav, vključujemo tudi delo na področju prilagajanja življenjskega in družbenega okolja. Namen programa je aktivno vključevanje uporabnikov v socialno okolje.

5) Spremstvo in fizična pomoč - v sklopu tega programa osebam z najtežjimi oblikami invalidnosti zagotavljamo spremstvo in fizično pomoč z namenom, da se vključujejo v različne skupinske aktivnosti, ki jih izvajamo v okviru drugih programov.

 

Naslov:
Slomškova 3c
3210 Slovenske Konjice

Kontakt:
Mateja Peterec
T: 041 683 133
E: drustvo.vizija.info@gmail.com

Splet:
www.drustvo-vizija.si
Socialna omrežja:
/

Področja delovanja:
Človekove pravice
Ranljive skupine
Zdravje
Starejši

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki