PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Iskalnik organizacij

Naziv organizacijeDruštvo diabetikov Maribor3321
LokacijaMaribor
Telefon02 228 23 10

Društvo diabetikov Maribor je prostovoljno, samostojno, nepridobitno združenje fizičnih in pravnih oseb, neposredno ali posredno prizadetih s sladkorno boleznijo in njenimi posledicami ter vseh drugih fizičnih oseb, ki so pripravljeni na kakršenkoli način pomagati osebam, prizadetih s sladkorno boleznijo.

V društvu se člani združujejo z namenom, da v njem skupno ter skupaj z ostalimi zainteresiranimi organi, organizacijami ter pravnimi in fizičnimi osebami, povezanimi s to problematiko:usklajujejo in zadovoljujejo lastne in javne interese na področju zdravstvene  vzgoje ter zdravstvene zaščite oseb s sladkorno boleznijo in oseb, ki jih na kakršenkoli možen način ogroža sladkorna bolezen, kot občinsko društvo pomaga pri reševanju skupnih zdravstvenih problemov teh oseb.

Društvo kot humanitarna organizacija za kronične sladkorne bolnike s svojo dejavnostjo skrbi za enakopravno vključevanje kroničnih sladkornih bolnikov v sobivanje z zdravimi ljudmi, za ohranjanje in izboljšanje kakovosti življenja ter za preprečevanje napredovanja bolezni v invalidnost in se zavzema za ukrepe, s katerimi se preprečuje nastajanje invalidnosti ter nudi pomoč, če do invalidnosti   pride, seveda v okviru svojih možnosti in pristojnosti društva.

Društvo deluje pretežno na naslednjih področjih, ki so povezana z zdravljenjem sladkorne bolezni in življenjem oseb s sladkorno boleznijo:
-    zdravstveni problematiki oseb s sladkorno boleznijo
-    seznanjanjem članov,  njihovih družinskih članov ter javnosti s sladkorno boleznijo in z zdravstvenim vidikom bolezni
-    socialno ekonomski problematiki oseb s sladkorno boleznijo ter njihovih svojcev
-    pravilni prehrani oseb s sladkorno boleznijo   
-    informiranjem članstva, javnosti in organov oblasti o sladkorni bolezni in z njo povezanimi problemi
-    organizaciji javnih prireditev društva v dobrobit boja proti sladkorni bolezni
-    zdravstveno rekreativni dejavnosti sladkornih bolnikov.


Društvo kot

Naslov:
Trubarjeva ulica 15
2000 Maribor

Kontakt:
Lidija Salamon
T: 02 228 23 10
E: drustvo@diabetiki-mb.si

Splet:
www.diabetiki-mb.si
Socialna omrežja:
02
228
23
11

Področja delovanja:
Ranljive skupine

Zdravje

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki