PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Iskalnik organizacij

Naziv organizacijeDruštvo INKONT3375
LokacijaMaribor
Telefon031 546 585

INKONT - Humanitarna organizacija Maribor deluje od ustanovitve leta 2000. Svojo enajstletno dejavnost izvaja po načelih nepridobitnosti in prostovoljnosti v javnem interesu, pretežno na področju zdravstvenega varstva. Dejavnosti društva so dostopne vsem prizadetim posameznikom, ne glede na dejstvo ali so ti posamezniki člani društva ali ne.
Temeljne naloge in humanitarni način dela društva je opredeljen v našem društvenem Pravilu (Statut). Društvo vodi predsednik, pomembne sklepe pa sprejema upravni odbor (UO) društva, v pomoč mu je strokovno posvetovalno telo, ki ga sestavljajo strokovnjaki medicinske stroke, (predsednik, podpredsednik), urologi, ginekologi, fizioterapevti, farmacevti, patronažne sestre in tajnica društva, kot koordinatorica.
Sedež društva je na Cesti XIV. divizije 3, v Mariboru. Do odpovedi lastnika v letu 2009 smo imeli dežurne prostore na Ljubljanski 3. Po celoletnem iskanju društvenega prostora smo se v začetku novembra dogovorili za društveni prostor z mestno četrt Magdalena MOM v Ulici heroja Zidanška 13, v Mariboru. Nov  društveni prostor je bil v zelo slabem stanju in je bil potreben temeljite obnove, katere se je lotil naš prostovoljec Boštjan Potočnik.
Društvo deluje na državnem nivoju, skupaj združujemo  256 članov z motnjami inkontinence, ginekoloških in uroloških težav, njihovih svojcev in zdravstvenih delavcev, ki imajo posluh za tovrstne zdravstvene težave.

PROGRAM DELA V LETU 2010
V letu 2010 smo v INKOT – Humanitarni organizaciji Maribor izvajali  aktivnosti, ki so navedene v nadaljevanju, z 22 prostovoljci, ki so s svojim prostovoljnim delom posameznim skupinam oseb omogočali bolj aktivno sodelovanje in pripomogli k odstranjevanju ovir za bolj kakovostno zdravje in neodvisno življenje. Brez plačila  smo opravili prostovoljno  2451 ur.
Želimo si, da bi pretok idej, misli in znanja vedno nadgrajeval naše delo v društvu.

Naslov:
Cesta XIV. divizije 3
2000 Maribor

Kontakt:
Slavica Jaušovec
T: 031 33 77 90
E: slavica.jausovec@gmail.com

Splet:
www.inkont.si
Področja delovanja:
Človekove pravice

Šport in rekreacija

Ranljive skupine

Zdravje

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki