PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Iskalnik organizacij

Naziv organizacijeDruštvo Barka48501
LokacijaMedvode
Telefon040589949

Društvo Barka je humanitarna organizacija, ki odraslim z motnjo v duševnem razvoju nudi domače in delovno okolje, kjer je njihova posebnost in drugačnost videna kot dar in ne kot breme. Združuje 34 oseb z motnjo v duševnem razvoju in brez nje, ki skupaj živijo, gradijo pristne medsebojne odnose, vzajemna prijateljstva ter odkrivajo svoje meje in zmožnosti.
Naše poslanstvo je svetu predstaviti darove, ki jih posedujejo osebe z motnjo v duševnem razvoju in skupaj delati v smeri bolj humane družbe.
Društvo Barka poseduje dve bivalni hiši in poslopje delavnic. Poslopje delavnic predstavlja delovno okolje, kjer 18 sprejetih oseb s pomočjo delovnih inštruktorjev in prostovoljcev ustvarja ročno izdelane izdelke iz različnih naravnih materialov in pri tem razvija ročne spretnosti ter talente. Hiši pa predstavljata domače okolje, kjer življenje poteka tako, kot v večini družin. 10 sprejetih oseb s pomočjo hišnih asistentov in prostovoljcev ter glede na svoje sposobnosti sodeluje pri opravljanju gospodinjskih opravil, pripravi obrokov, skrbi za higieno in urejanju okolice hiše.

Naslov:
Zbilje 1K
1215 Medvode

Kontakt:
Saša Kastelic
T: 040589949
E: prostovoljstvo@skupnostbarka.si

Splet:
www.skupnostbarka.si
Socialna omrežja:
Facebook
stran:
https://www.facebook.com/larcheslovenia
Instagram:
skupnostbarka_

Področja delovanja:
Ranljive skupine
Zdravje
Starejši

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki