PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Iskalnik organizacij

Naziv organizacijeBeletrina9491
LokacijaLjubljana
Telefon012003706

Beletrina, zavod za založniško dejavnost, je bila ustanovljena pred več kot dvema desetletjema pod imenom Študentska založba. Vse od ustanovitve do danes je Beletrina ena najbolj ambicioznih slovenskih založb, ki ponuja vrhunski literarni in humanistični knjižni program ter se ponaša tako z izdajo klasikov kakor s prepoznavanjem najprodornejših sodobnih literarnih glasov.

Pod okriljem založbe nastajata literarna zbirka Beletrina in humanistična zbirka Koda, spremljajo pa ju tudi posebne knjižne izdaje.

Beletrina ni le založba na papirju, marveč intenzivno posega tudi v življenje ter si prizadeva literaturo ohranjati živo, med ljudmi. Za to skrbi pred vsem z dvema festivaloma, festivalom Literature sveta Fabula ter Dnevi poezije in vina. Oba festivala v Slovenijo vsako leto pripeljeta najeminentnejše literarne goste s celega sveta ter privabita več tisoč obiskovalcev. Prav tako kot si prizadevamo čim več svetovne literature pripeljati v Slovenijo, se nam zdi pomembno slovensko literaturo ponesti v svet. 

Poleg literarnega pretoka v živo je pomembna tudi literatura v digitalnem svetu. Že več kot desetletje skrbimo za kulturni portal AirBeletrina, ki je danes najbolj bran kulturni medij v Sloveniji. Prav tako si prizadevamo za digitalno dostopnost knjig; s projektom Biblos smo v e-knjige pretvorili že več kot 2000 naslovov, številka pa iz tedna v teden raste. 

Beletrina ni le založba, je živ organizem: knjige in vse, kar je z njimi povezano, ustvarjamo z ljubeznijo, predanostjo in željo, da bi dosegle in bogatile življenja čim več ljudi.

Naslov:
Kersnikova 4
1000 Ljubljana

Kontakt:
Maša Malovrh
T: 012003706
E: masa.malovrh@zalozba.org

Splet:
beletrina.si
Področja delovanja:
Človekove pravice

Kultura in umetnost

Ranljive skupine

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki