PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

V kolikor vas mika prostovoljstvo, a ne veste, kje začeti, vas vabimo na Uvodno izobraževanje za prostovoljce.

Usposabljanje_Maribor_2

 

Uvodno izobraževanje, ki se ga letno udeleži okoli 250 posameznikov, je namenjeno vsem, ki se pripravljajo na prostovoljsko delo, in tudi tistim, ki že delujejo kot prostovoljci. Dotika se splošnih tem, ki so pomembne za izvajanje prostovoljskega dela. Daje širši pogled na področje prostovoljskega dela in prostovoljko/prostovoljca opozori na nevarnosti v prostovoljskem delu ter usmerja njeno/njegovo ravnanje. Usposabljanje je zasnovano po metodah izkustvenega učenja, vsi udeleženci so povabljeni k raziskovanju posameznih tem ter izmenjavi izkušenj.

 

Poglobimo se v naslednje teme:

  • kaj je prostovoljstvo in kakšna je njegova vloga v družbi,
  • delo z raznolikimi posamezniki in odnos do stigmatiziranosti v družbi,
  • veliko dajem in še več dobivam, motivacija za prostovoljsko delo,
  • odnos med prostovoljcem in uporabnikom,
  • komunikacija,
  • pravice in odgovornost prostovoljcev,
  • etična načela pri prostovoljskem delu.

 

Izobraževanje poteka dva dni, v soboto in nedeljo, od 9. do 16. ure, v prostorih Slovenske filantropije v Mariboru (Kacova ulica 1).

 

Kako se lahko prijavite na usposabljanje?

 

  1. Izpolnite prijavnico ali oddajte elektronsko prijavo.
  2. Po poteku roka prijave vas bomo v obvestili, ali bomo izboraževanje izvedli (minimalno število udeležencev je osem). V primeru prezasedenosti termina vas bomo prestavili na drugi termin. 

 

Nekaj vtisov udeležencev usposabljanja:

 

"Bil je odličen vikend, izvedela sem veliko stvari, ki mi bodo koristile ne samo v prostovoljstvu ampak tudi v življenju."

 

"Všeč mi je bilo, da smo se dotaknili vseh tistih področjih, na katere mnogokrat pozabljamo (tudi kot prostovoljci). Hvala in širimo ideje prostovoljstva še naprej."

 

"Usposabljanje je bil zanimivo, izčrpno in ne predolgo. Dobil sem veliko primerov iz prakse, ki so po mojem mnenju pomemben del začetka."

 

Uvodno izobraževanja za prostovoljce so brezplačna in financirana s strani MDDSZEM. Slovenska filantropija si pridržuje pravico, da usposabljanje v primeru premajhnega števila prijav odpove.

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki