Print header

Usposabljanje za nove prostovoljke_ce za izvajanje "Mladinskih delavnic"

Objavil: Društvo za preventivno delo
Datum začetka: 21.10.2020
Datum konca: 27.10.2020

PRIDRUŽI SE EKIPI PROSTOVOLJK_CEV PRI IZVAJANJU PREVENTIVNEGA PROGRAMA "MLADINSKE DELAVNICE"!

PRIJAVNICO najdeš na naši spletni strani:
http://www.drustvo-dpd.si/prostovoljci/prijavnica/
 
"Usposabljanje za Mladinske delavnice je izjemna izkušnja, od katere smo vsi udeleženci veliko pridobili. Ne samo, da smo se zabavali in se naučili, kako izvajati delavnice in delati z mladostniki v različnih situacijah, ampak smo tudi osebnostno zrasli, ker so nam teme odprle veliko novih pogledov." (Lana, prostovoljka)
 
KDO?
Vabljeni študenti_ke ter vsi mladi do 30 leta starosti, ki vas veseli delo z najstniki in bi bili pripravljeni z nami sodelovati celo šolsko leto 2020/21 (november - junij).
 
KAJ?
Izvajanje preventivnih "Mladinskih delavnic" v 8-ih in 9-ih razredih OŠ. Namen delavnic je spodbujanje pozitivnega psihosocialnega razvoja mladostnikov, preprečevanje tveganih in rizičnih vedenj ter opremljanje mladostnikov s številnimi koristnimi znanji in socialnimi veščinami, ki naj bi pripomogle k razvoju zdravega življenjskega sloga.
 
KJE?
Delavnice se bodo izvajale v: Ljubljani, Medvodah, Domžalah, Kranju, Škofji Loki, Naklem, Ajdovščini, Vipavi, Kopru, Celju, Slovenski Bistrici, Ormožu ter na Ptuju.
 
ZAKAJ?
Poleg tega, da delaš za dobrobit mladostnikov in posledično naše družbe nasploh, pridobiš veliko tudi zase; ogromno novih izkušenj s področja preventive, kompetenc vodenja skupine, dela z mladostniki ter številne druge profesionalne kompetence. Prejmeš potrdilo, da si postal/a inštruktor/ica "Mladinskih delavnic", kar je prepoznana referenca pri iskanju (prve) zaposlitve. Seveda pa so tu še nova poznanstva, prijateljstva in veliko izkušenj tudi za osebno rast in razvoj.
Vsem prostovoljkam_cem zagotavljamo tudi povračilo stroškov prostovoljksega dela!!
 
Pogoj za izvajanje delavnic je opravljeno začetno BREZPLAČNO USPOSABLJANJE, ki bo potekalo:
na Ptuju: 9.-15.10.2020 (za vse tiste, ki bi želeli delati na Ptuju, v Ormožu, Slovenski Bistrici, Celju) in
v Ljubljani: 21.-27.10.2020 (za vse tiste, ki bi želeli izvajati delavnice v Ljubljani ter ostalih zgoraj navedenih krajih).
 
INFORMATIVNI SESTANEK, za tiste, ki bi želeli izvajati delavnice v Ljubljani, Domžalah in Medvodah, bo v ČETRTEK, 8. OKTOBRA 2020 ob 13:30 in 15. OKTOBRA 2020 ob 14:30 v prostorih našega društva (Društva za preventivno delo) na Tržaški 2 v Ljubljani (stara Tobačna - 1. nadstropje). Na sestanku bo možno dobiti dodatne informacije o vsebini ter načinu izvedbe prostovoljskega dela.
Zainteresirane_i nam prosim potrdite udeležbo na sestanku na:
01 426 13 89 ali
drustvo.pd@guest.arnes.si
oziroma nam pošljite izpolnjeno prijavnico na zgornji e-mail naslov.
Sprejmi nov izziv – pridruži se! ;)
 
Preventivni program "Mladinske delavnice" sofinancirajo:
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS,
Ministrstvo za zdravje RS,
Mestna občina Ljubljana
ter drugi sofinancerji na lokalni ravni.

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se