Print header

Regijski obisk Primorsko-notranjske regie

Objavil: Slovenska filantropija
Datum začetka: 8.10.2020
Datum konca: 9.10.2020

Regijski obisk Primorsko-notranjske regije organiziramo 8. in 9. oktobra v sodelovanju z občino Postojna, večkratno prejemnico naziva Prostovoljstvu prijazno mesto.

Vabilo.pdf

Slovenska filantropija izvaja regijske obiske, da se tako neposredno in na terenu seznani z izzivi, s katerimi se srečujejo lokalne prostovoljske organizacije. Na ta način želimo spodbuditi in okrepiti sodelovanje s prostovoljskimi organizacijami, jih informirati o novostih na področju prostovoljstva in tako prispevati k razvoju prostovoljstva na regionalni in lokalni ravni.

Namen regijskih obiskov je promocija kakovostnega prostovoljstva, izobraževanje ter krepitev prostovoljskih organizacij in njihovo povezovanje v regionalnem okolju z organizacijami s prostovoljskim programom in drugimi nevladnimi organizacijami v regiji, s predstavniki lokalnih skupnosti in regionalnih stičišč, poleg tega pa svetovanje in mentorstvo organizacijam na področju prostovoljstva. Prav zato obiske pripravljamo v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi, nanje pa povabimo regionalna stičišča, prostovoljske organizacije iz regionalnega okolja, organizacije s prostovoljskim programom in druge nevladne organizacije, lokalne medije ter predstavnike občin iz regije.

Zakaj bi se nam pridružili?

Številne organizacije lahko prav zaradi prostovoljcev uresničujejo svoje poslanstvo. Delo s prostovoljci zahteva posebna znanja, s katerimi ohranjamo prostovoljce aktivne in jim hkrati ponudimo prijetno izkušnjo.

Standarde delovanja in tudi obveznosti prostovoljskih organizacij od leta 2011 določa Zakon o prostovoljstvu, ki se je leta 2018 nadgradil z nacionalno strategijo za razvoj prostovoljstva.
S sodelovanjem lahko k razvoju prostovoljstva prispevate tudi vi.

Kaj vam ponujamo na regijskem obisku?

  • Priložnost, da od strokovnih sodelavcev Slovenske filantropije pridobite vse informacije, ki so potrebne za dobro in lažjo organizacijo prostovoljstva.
  • Vse, kar vas zanima o Zakonu o prostovoljstvu (sklepanje dogovorov, vodenje evidenc, vračanje stroškov, nastalih v prostovoljstvu, zavarovanje prostovoljcev …).
  • Seznanitev z načini pridobivanja novih prostovoljcev z objavljanjem prostovoljskih zgodb in oglasov za prostovoljsko delo ter o načinih promocije svojega dela (uporaba portala prostovoljstvo.org, uporaba socialnih omrežij).
  • S pridružitvijo Slovenski mreži prostovoljskih organizacij pridobite dostop do obrazcev in dokumentov za organiziranje prostovoljstva ter spletne  aplikacije za vodenje evidenc, ki vam olajša delo in pripravo letnega poročila o prostovoljstvu.
  • Individualne svetovalne ure.
  • Prispevali boste svoj pogled na razvoj prostovoljstva v svoji regiji in na nacionalni ravni.

Kje in kdaj se dobimo?

S programom za prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskim programom začnemo v četrtek, 8.  oktobra 2020 ob 16. uri v prostorih Podjetniškega inkubatorja Perspektiva (Veliki Otok 44b, 6230 Postojna), naslednji dan pa dobimo na istem naslovu ob 9. uri (točen program je predstavljen na naslednji strani).

Prijava

Prijavnico pošljite na slovenska@filantropija.org ali po pošti na naslov Slovenska filnatropija, Cesta Dolomitskega odreda 11, 1000 Ljubljana, do četrtka, 1. oktobra 2020.

Regijski obisk se bo izvajal z upoštevanjem NIJZ priporočil za preprečevanje širjenja okužbe z virusom sars-cov-2. Število udeležencev je zato omejeno na največ 40, zato si pravočasno zagotovite svojo udeležbo z oddajo prijavnice. Neprijavljenim gostom bo udeležba onemogočena.

Več informacij: Nina Lukashevich, slovenska@filantropija.org, 01 433 40 24, 051 389 895.

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se