Print header

Zavod Zora

 • Podpisnica etičnega kodeksa

  Zavod Zora je bil ustanovljen marca 2013. Zavod deluje na področju urejanja prostora in okolja in vključevanju javnosti k participaciji v civilni dialog (partner projekta Mreža za prostor). Do decembra 2014 smo bili pogodbeni partner urada Visokega komisariata ZN za begunce UNHCR za Srednjo Evropo, na področju informiranja.

  Že od ustanovitve ima za nedoločen čas zaposlenega direktorja. To so mu omogočila sredstva iz projekta Mreža za prostor, ki ga je začel pogodbeno izvajati za formalnega partnerja v projektu Zavod Tovarna in sredstva ZRSZ za samozaposlitev. Z oktobrom 2014 je Ministrstvo za javno upravo ponovno podprlo projekt Mreže za prostor in Zavod Zora je postal tudi formalni partner projekta za naslednje razpisno obdobje..

  Konec junija 2013 je s Slovenskimi železnicami (SŽ) Zavod sklenil najemno pogodbo za prostor ob reki Krki. Gre za  okolico stavbe črpališča za vodo (Pumpenca). Namen najema je zagotovitev prostora za ureditev prireditvenega prostora, knjižnice pod krošnjam iin co-working prostora.  

  Z letom 2014 je Zavod začel aktivneje posegati v civilno družbeno življenje v Novem mestu. Tako je v marcu skupaj z nevladnim središčem za JV Slovenijo in Pravno informacijskim centrom soorganiziral dan t.i. Dan za okolje in prostor. Organiziral je pobudo naslovljeno a MO NM za aktivnejšo uporabo instituta začasne rabe prostora, ki jo je sopodpisalo 25 lokalnih NVO-jev. Skupaj z društvom arhitektov in društvom krajinskih arhitektov v maju organizira urban sprehod kot del mednarodne pobude Jane's Walk. Pod okriljem zavod Zora danes že 25 posameznikov sodeluje v različnih akcijah urejanja širšega okoliša na najetem prostoru na Župančičevem sprehajališču ob reki Krki. Prostovoljci so se aktivno vključili tudi v programsko delo. Že od marca letos, je bilo opravljenih prek 300 delavnih prostovoljnih ur.

  Program, ki smo skupaj s prostovoljci pripravili za 2015, pa vključuje tudi dejavnosti, kjer se bodo prostovoljci morali dnevno angažirati (npr. knjižnica pod krošnjami) in vrsto sezonskih dejavnosti (prireditev, delavnic, predavanj) ki  jih bomo organizirali in prek katerih bomo organizirali delo še za večje število prostovoljcev.  

  Polni naziv: Zavod Zora, za okolje, rekreacijo in animacijo Naslov: Foersterjeva 5, 8000 Novo mesto Telefon: 031 671 946 Spletno mesto: http://FB - Pumpenca Kontaktni podatki: Blaž Habjan
  031 671 946
  blazhabjan@yahoo.com
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim