Print header

Podelitev državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva

19.05.2021 Slovenska filantropija

Najvišje državno priznanje za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja za leto 2020 je prejela Rožca Šonc, dolgoletna vodja programa Starejši za starejše, v katerega je bilo do sedaj vključenih skoraj 200 tisoč starejših.

Priznanja Republike Slovenije za prostovoljstvo pa so prejeli Cveta Jazbec, Terezija Vidovič, Terezija Vivod, Mateja Kos in Marjeta Čič. 

Predsednik Pahor je čestital letošnjim nagrajenkam in ocenil, da je v Sloveniji zelo veliko dobrote, ki se odraža v srčnosti in prostovoljstvu. Dejal je, da je prav izkoristiti priložnosti, kot je današnja, da se prostovoljkam in prostovoljcem izreče priznanje in zahvalo za njihovo skrbnost in dobroto. Nagovor je sklenil z mislijo, da prostovoljstva ne moreš ukazati, lahko pa ga spodbudiš.

Prostovoljka Rožca Šonc, ki je prejela najvišje državno priznanje na današnji slovesnosti, je v zahvalnem nagovoru dejala, da so prostovoljci ljudje, ki jim je skrb za sočloveka poslanstvo. Poudarila je, da jim ni težko deliti svojega znanja, časa in srca pomoči potrebnim, ter se zahvalila vsem, ki so prepoznali vrednote prostovoljstva, kot družbeno vez, ki povezuje ljudi in pomaga tam, kjer je pomoč potrebna.

Podelitev priznanj si je možno ogledati na spletni strani predsednika Republike Slovenije.

Podrobnosti o prejemnikih nagrad in obrazložitve.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim