Print header

Poročilo o prostovoljstvu po svetu

13.12.2011

Organizacija Prostovoljci Združenih narodov - United Nations Volunteers (UNV) je 5. decembra objavila prvo poročilo o stanju prostovoljstva po svetu – State of the World's Volunteerism Report (SWVR). Pravilno razumevanje univerzalnosti prostovoljstva zahteva, da se megla, ki obdaja prostovoljske aktivnosti, razprši in se razkrije resničen obseg prostovoljstva.

Poročilo naj bi okrepilo priznanje, mreženje in promocijo prostovoljstva po vsem svetu. Prav tako pa naj bi povečalo pomembno vlogo, ki jo ima UNV kot organizacija pri postavljanju standardov miru in razvoja prostovoljstva v Organizaciji Združenih narodov.

Omenjeno poročilo spodbuja boljše razumevanje prostovoljstva in obravnava pomembne prispevke prostovoljstva na različnih področjih, kot so socialna vključenost, socialna kohezija, vodenje in politična participacija, pomembno pa prispeva tudi k zmanjševanju tveganja ob naravnih nesrečah. Prostovoljci vplivajo na gospodarski in družbeni razvoj po svetu in s svojim udejstvovanjem prispevajo velik del k uresničevanju Milenijskih razvojnih ciljev.

Celotno poročilo si lahko preberete na: http://www.unv.org/fileadmin/docdb/pdf/2011/SWVR/English/SWVR2011_full.pdf

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se