Print header

Znova v službi za lepši svet

29.06.2012


3. dan prostovoljstva v L'Orealu Slovenija: »Vsi igramo pomembno vlogo!«

Minulo sredo, 20. junija, so zaposleni v L'Orealu Slovenija svoj službeni čas v celoti posvetili prostovoljstvu. Dan, ki poteka pod sloganom »Vsi igramo pomembno vlogo«, so preživeli v igri z otroki in mladostniki v domu Zavoda za usposabljanje Janeza Levca. Tako so se zaposleni pridružili kolegom družbe L'Oreal z vsega sveta, ki so v teh dneh znova v službi za lepši svet.

Slovenski ekipi 30 prostovoljcev so pomagali tudi L'Orealovi partnerji – Hiša eksperimentov, Športno društvo Bunkabrc, Zavod za otrokom in okolju prijazno igro ter umetnica ličenja Nataša Zajc. Poslikali so plošče za vrata v domu, izdelali koše za ločevanje odpadkov, ograjo za vrt, se učili ličenja, izdelovanja bunkabrc žoge iz odsluženih plišastih igrač in samih veščin bunkabrca ter naredili veliko zanimivega iz vsakdanjih reči. »Zaradi takšnih dni v naših srcih sije sonce! Ponosna sem na svoje sodelavce po vsem svetu, želim pa si, da bi bilo tovrstnih iniciativ čim več tudi izven L'Oreala. Ni potrebno veliko, da nekomu polepšamo dan, ga osrečimo,« je o dnevu dejala Maja Glažar, ena izmed prostovoljk, ki je delovno sredo v L'Orealovi diviziji izdelkov za profesionalno nego las namenila soustvarjanju čudovitega dne v domu Zavoda za usposabljanje Janeza Levca.

»V L'Orealu smo prepričani, da morajo uspešna podjetja svoj uspeh deliti s skupnostjo, v kateri delujejo. Mi si za to prizadevamo na najrazličnejše načine, med katerimi je tudi dan prostovoljstva. Skozenj tudi vsak od zaposlenih občuti, da igra pomembno vlogo in neposredno prispeva k lepšemu svetu. Veseli me, da smo imeli priložnost pobližje spoznati Zavod za usposabljanje Janeza Levca in prepričana sem, da je to zgolj začetek našega sodelovanja, saj so se dotaknili prav vsakega od sodelujočih. Za njihov srčni prispevek se svojim sodelavcem iskreno zahvaljujem, prav tako pa tudi našim partnerjem, ki so z nami soustvarjali izjemen dan,« o L'Orealovem dnevu prostovoljstva pravi generalna direktorica L'Oreala Slovenija Brigitte Streller.

  

L'Oreal je poseben dan, namenjen vpletenosti zaposlenih v aktivnosti družbene odgovornosti, prvič priredil leta 2010. Začetno leto je bilo namenjeno spoznavanju korporativnih projektov družbene odgovornosti, ki jih izvaja podjetje, kot so projekt Za ženske v znanosti v sodelovanju s Slovensko nacionalno komisijo za UNESCO in Slovensko znanstveno fundacijo, Bliža znanosti se cesta v sodelovanju s Hišo eksperimentov ter raznovrstni solidarnostni projekti. Zaposleni so spoznali partnerje v teh projektih ter tudi konkretne posameznike, ki jih je L'Oreal skozi omenjene aktivnosti do tedaj že podprl. Preteklo leto so na podlagi pobud zaposlenih dan preživeli s prebivalci sosednjega Doma starejših občanov Ljubljana-Bežigrad, v ljubljanskih Fužinah pripomogli k čistejšim otroškim igriščem, za paciente in terapevte Univerzitetnega rehabilitacijskega centra RS Soča pa so priredili več delavnic z namenom izboljšanja zavoljo poškodb in bolezni okrnjene samozavesti. Z dnevom prostovoljstva bodo nadaljevali tudi v prihodnjih letih.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se