Print header

Uvodno izobraževanje za prostovoljke in prostovoljce

Datum začetka: 15.07. 2020

V kolikor vas mika prostovoljstvo, a ne veste, kje začeti, vas vabimo na Uvodno izobraževanje za prostovoljce.

Uvodno izobraževanje, ki se ga letno udeleži okoli 250 posameznikov, je namenjeno vsem, ki se pripravljajo na prostovoljsko delo, in tudi tistim, ki že delujejo kot prostovoljci.
Dotika se splošnih tem, ki so pomembne za izvajanje prostovoljskega dela. Daje širši pogled na področje prostovoljskega dela in prostovoljko/prostovoljca opozori na nevarnosti v prostovoljskem delu ter usmerja njeno/njegovo ravnanje. Usposabljanje je zasnovano po metodah izkustvenega učenja, vsi udeleženci so povabljeni k raziskovanju posameznih tem ter izmenjavi izkušenj.

Poglobimo se v naslednje teme:
• kaj je prostovoljstvo in kakšna je njegova vloga v družbi,
• delo z raznolikimi posamezniki in odnos do stigmatiziranosti v družbi,
• veliko dajem in še več dobivam, motivacija za prostovoljsko delo,
• odnos med prostovoljcem in uporabnikom,
• komunikacija,
• pravice in odgovornost prostovoljcev,
• etična načela pri prostovoljskem delu.

Izobraževanje poteka dva dni, v soboto in nedeljo, prvi dan od 9. do 17. ure in drugi dan od 9. do 16. ure.

Izobraževanje izvajamo v prostorih Slovenske filantropije v Ljubljani (Cesta Dolomitskega odreda 11) in v ostalih krajih po Sloveniji.


Kako se lahko prijavite na usposabljanje?
1. Izpolnite prijavnico ali oddajte elektronsko prijavo.
2. Po poteku roka prijave vas bomo v obvestili, ali bomo izboraževanje izvedli (minimalno število udeležencev je osem). V primeru prezasedenosti termina vas bomo prestavili na drugi termin. Datumi naslednjih terminov bodo objavljeni na www.prostovoljstvo.org.
3. Po potrditvi delavnice nam v dveh dneh nakažete prispevek na transakcijski račun Slovenske filantropije, številka SI56 0310 0100 1024 774, navedite sklic SI00 222, pri kodi namena izberite OTHR. S plačilom tudi potrdite svojo udeležbo na usposabljanju.

Prispevek za usposabljanje znaša 25,00 €, za dijake, študente, upokojence in brezposelne pa 19,00 €. V primeru, da ste v finančni stiski in prispevka ne morete plačati, skupaj s prijavnico pošljite obrazložitev. V kolikor bo mogoče, bo znesek po svojih zmožnostih za vas pokrila Slovenska filantropija.

Slovenska filantropija si pridržuje pravico, da usposabljanje v primeru premajhnega števila prijav odpove in da v primeru odpovedi s strani udeležencev do 2 dni pred izvedbo vseeno zaračuna polno ceno usposabljanja.

Nekaj vtisov udeležencev usposabljanja:


"Bil je odličen vikend, izvedela sem veliko stvari, ki mi bodo koristile ne samo v prostovoljstvu ampak tudi v življenju."


"Všeč mi je bilo, da smo se dotaknili vseh tistih področjih, na katere mnogokrat pozabljamo (tudi kot prostovoljci). Hvala in širimo ideje prostovoljstva še naprej."


"Usposabljanje je bil zanimivo, izčrpno in ne predolgo. Dobil sem veliko primerov iz prakse, ki so po mojem mnenju pomemben del začetka."

Torej v kolikor se želite tudi vi podati na pot prostovoljstva izpolnite prijavnico in jo pošljite Mateji Slapnik: usposabljanja@filantropija.org. Za več informacij pokličite na 01 433 40 24.

RAZPISANI TERMINI

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se