Print header

Predstavitev Evropske prostovoljne službe

Datum začetka: 24.2.2015
Datum konca: 24.2.2015

Izkušnje EVS prostovoljke v Centru za sodobno umetnost Rotor v Gradcu

MISC INFOPEKA vabi na predavanje svoje nekdanje EVS prostovoljke Urške Ženko, ki je svojo prostovoljsko delo opravljala v Gradcu, in sicer v Centru za sodobno umetnost Rotor. Predstavitev bo v torek, 24. 2. 2015, ob 19. uri v prostorih MISC INFOPEKA.

Spoznali bomo vse od Annenviertla, kjer se Rotor nahaja, do umetniških projektov, ki so del njihovega rednega delovanja ter road trip po Balkanu, kamor je odpotoval Rotorbus. Glavna tema predstavitve bo projekt »Future Heritage Collection«, ki ozavešča o situaciji, v kateri so se znašle kulturne institucije v Bosni, ki so ostale brez rednega financiranja, ter nagovarja ljudi k zavedanju o pomenu ohranjanja kulturne dediščine, katere zbiranje in izbiranje je močno odvisno od delovanja vseh akterjev v kulturnem polju.

Evropska prostovoljna služba je projekt, ki omogoča mladim med 17. in 30. letom, da postanejo prostovoljci in prostovoljke v drugi državi za časovno obdobje od 2 do 12 mesecev in s tem izkoristijo priložnost za učenje skozi delo ter za življenje v tujem okolju.

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se