Print header

Uvod v 6. Dan za spremembe bo potekal na Ptuju

Datum začetka: 23.3.2015
Datum konca: 27.3.2015

CID Ptuj in Društvo za šport invalidov Most Ptuj organizirata v sodelovanju s Slovenskimi železnicami med 23. in 27. marcem 2015 prostovoljsko akcijo kot uvod v 6. dan za spremembe, vseslovensko prostovoljsko akcijo, katere nacionalni nosilec in koordinator je Slovenska filantropija.

Pod letošnjim geslom Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI bomo prostovoljci na Ptuju nadaljevali že lani začeto uspešno akcijo pleskanja, poslikave in grafitiranja podhoda na železniški postaji Ptuj. Letošnja novost v okviru projekta bo predstavitev poklica slikopleskarja učencem osnovnih šol v Mestni občini Ptuj.

Kot soorganizatorji v projektu sodelujejo Slikopleskarstvo Branko Goričan, Območna obrtno-podjetniška zbornica Ptuj, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Mestna občina Ptuj.

V akciji bodo sodelovale tudi osnovne šole v Mestni občini Ptuj, Dom upokojencev Ptuj in Zavod za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marjana Borštnarja, OE VDC Budina, s svojimi uporabniki in mentorjem Gregorjem Samasturjem.

Del podhoda smo tudi letos namenili ustvarjanju grafitov. Prav tako kot v lanskem letu jih bodo ustvarjali dijaki Ekonomske šole Ptuj in grafitar Marko Gavez Kolarič.

Gre za medgeneracijski prostovoljski projekt, s katerim želimo nadaljevati lani začeto delo in železniškemu podhodu dati novo končno podobo. Pri pleskanju in poslikavi podhoda lahko zainteresirani sodelujejo v času celotnega projekta ali smo posamezni dan. Obvezne pa so predhodne prijave zaradi lažje organizacije projekta.

V petek, 27. marca, ob 10. uri bo ob zaključku akcije krajša slovesnost za sodelujoče v akciji in nekatere goste, med katerimi bodo tudi nekateri vrhunski slovenski športniki invalidi, ki bodo preizkusili delovanje dvižnih ploščadi za osebe na invalidskih vozičkih za dovoz do peronov in do Rogaške ceste.

Spremljajte nas tudi na spletni strani www.cid.si in na Facebooku, kjer bodo na voljo podrobnejše informacije.

Program po dnevih

Za dodatne informacije se lahko obrnete na:

Jurij Šarman: jurij.sarman@cid.si, 031 388 560 (CID Ptuj),

Silva Razlag: silva.razlag@gmail.com, 041 261 035 (DŠI Most Ptuj).

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se