Print header

Majski večer

Objavil: KPD Barje
Datum začetka: 8.5.2015
Datum konca: 8.5.2015

Celovečerno srečanje in druženje krajanov širše okolice Barja. 

Majski večeri so eni lepših, če pa jih preživimo v družbi prijateljev, sorodnikov in znancev, so ti še lepši in dragocenejši. Kot vsako leto tudi letos Moški pevski zbor Barje organizira celovečerno srečanje in druženje krajanov širše okolice Barja. Vsako leto nas obišče vse več in več ljubiteljev zborovske glasbe kot tudi kolegov sopevcev iz različnih koncev širom Slovenije. 

To potrjuje naše delo, ki ga z velikim veseljem prostovoljno opravljamo in s tem bogatimo ljubiteljsko dejavnost in kulturno povezanost krajanov in prijateljev. 

Priprave še kar potekajo. Trudimo se obuditi tiste starejše, že deloma pozabljene pesmi, ki so jih naši pesniki, pisatelji ali katerekoli drugi posamezniki napisali za ljudi, prijatelje, žene, ljubice, znance... Prepevamo tako rekoč Slovenske pesmi s tematiko vsakdanjega življenja. Poprimemo pa tudi po bolj zahtevnih skladbah znanih in neznanih avtorjev svetovnega merila. 

V zboru nastopa 20 pevcev, ki so več ali manj povezani s petjem kot tudi privatno. Vsi so pristaši lepega petja in slovenske glasbe, kar nas še toliko bolj povezuje pri ustvarjanju, širjenju in ohranjanju slovenske pesmi. 

Vsako leto pripravimo pester nabor pesmi, ki jih zberemo s predlogi pevcev, krajanov in prijateljev in tako vse bolj obogatimo naš repertoar, s tem pa privabljamo vedno nove obraze. 

Letos imamo na programu naslednje skladbe: V snegu-Simon Jenko, Puobač - Koroška ljudska, Zakaj želiš cvetlica - Anton Vračko, Pogled v nedolžno oko - Simon Gregorčič in druge. 

Na prireditvi bo sodeloval tudi Ženski pevski zbor Barje s svojim bogatim programom in dramskimi vložki kot tudi gostje

Po celostnem zaključku sledijo zahvale in podelitev cvetja. Vse sodelujoče in obiskovalce pa povabimo k prigrizku ob prijetni družbi in klepetu. 

VABLJENI 8.MAJA 2015 OB 20.00 uri v Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, Ižanska c. 12, 1000 Ljubljana 

Vljudno vabljeni ! 

Prost vstop.


Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se