Print header

Nacionalna konferenca vsebinskih mrež

Datum začetka: 10.6.2015
Datum konca: 10.6.2015

Najava nacionalne konference: Nevladne organizacije, vsebinske mreže in njihov pomen za družbo

Konzorcij vsebinskih mrež nevladnih organizacij vas vljudno vabi na nacionalno konferenco, ki je umeščena v čas pisanja nacionalne strategije za razvoj nevladnih organizacij in morebitnim novim modelom financiranja vsebinskih mrež. Vsebinske mreže povezujemo nevladne organizacije (NVO) na različnih področjih, ki so za ljudi ali družbo pomembne, kot take pa tudi lažje odgovarjamo na potrebe v družbi.

Namen konference je predstaviti potenciale nevladnih organizacij, predstaviti vlogo vsebinskih mrež sedaj in opredeliti vlogo vsebinskih mrež v prihodnje. S konferenco želimo spodbuditi dialog med NVO sektorjem, med NVO in javnim sektorjem o potrebah in potencialih NVO za izvajanje storitev. Želimo, da država prepozna potencial NVO sektorja in podpornih struktur vsebinskih mrež za izvajanje (javnih) storitev na tistih področjih, ki jih javni sektor ne pokriva, ne more pokrivati ali jih ne bo več pokrival.[1]

Konferenca bo potekala v sredo, 10. junija, v Narodnem muzeju (Maistrova ulica 1 - vhod s ploščadi Muzejske četrti) med 10. in 14. uro.  Zaključila se bo s formalno ustanovitvijo Konzorcija vsebinskih mrež.

Podroben program in prijave bodo na voljo od torka, 2.6. 2015 na http://www.nevladni.info/.[1] Opredelitev ključnih ukrepov in instrumentov za krepitev zmogljivosti nevladnih organizacij (NVO) v programskem obdobju 2014-2020, 14.1.2014.

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se