Print header

Vesele nogice tečejo

Datum začetka: 13.6.2015
Datum konca: 13.6.2015

VESELE NOGICE TEČEJO
KJE? V Laškem, na parkirišču ob Kulturnem centru Laško.
KDAJ? V soboto, 13.06.2015 ob 9. uri
KAJ? Dobrodelni TEK (800 m in 3,5 km)
ZAKAJ? Zato, ker društvo Vesele nogice praznuje 3. obletnico delovanja in zato, da poskrbimo za svoje zdravje ter smo istočasno tudi dobrodelni.
Kako lahko pomagate? TECITE z nami!


Prireditev pripravljamo letos drugič. Prepričani smo, da bo vsaj tako uspešna kot je bila prva. Prvega dobrodelnega teka za Vesele nogice se je udeležilo več kot 900 obiskovalcev in tekačev, med njimi tudi predsednik RS Borut Pahor, ki je pretekel eno izmed prog.
Letos bo tek, podobno kot prvi, potekal po dveh progah, in sicer:
• prva proga (800 metrov) bo namenjena otrokom, invalidom ter vsem, ki daljše proge ne zmorejo, in bo potekala skozi zdraviliški park,
• druga proga (3.500 metrov) bo namenjena vsem ostalim udeležencem in bo potekala po sprehajalni poti ob porečju reke Savinje.

Tek bo popestril dogajanje v našem mestu v času prireditve Pisani balon, spremljevalci in navijači tekačev pa bodo kasneje lahko uživali tudi v otroških delavnicah, ki jih pripravlja organizator Pisanega balona. Na prizorišču teka bo za gostinsko ponudbo poskrbelo podjetje Thermana Laško.

Celoten tek bomo izpeljali s pomočjo prostovoljcev, sponzorjev in donatorjev, z zbranimi sredstvi pa bomo tako lahko pomagali čim večjemu številu otrok, ki se obračajo na nas po pomoč. Del, na teku zbranih sredstev bomo namenili za pomoč družinam otrok s posebnimi potrebami, drugi del pa za postavitev potrebnih igral za otroke s posebnimi potrebami. Igrala bodo postavljena v parku Zdravilišča Laško, vse v dogovoru in dovoljenjem podjetja Thermana. Želimo si postaviti tri igrala: dve gugalnici in vrtiljak, ki so vsa uporabna tako za otroke s posebnimi potrebami kot tudi za vse ostale. S postavitvijo igral, prilagojenih tudi za otroke s posebnimi potrebami, bomo omogočili inkluzijo teh otrok in njihovih družin.

Naše društvo ima status humanitarne organizacije. Vse aktivnosti v društvu pripravljamo prostovoljci. Zbrana sredstva so namenjena za izpolnjevanje najpomembnejšega cilja društva, to je skrb za otroke s posebnimi potrebami tako, da jim financiramo potrebne terapije in pripomočke za boljši razvoj, ki niso kriti iz zdravstvenega zavarovanja.

Pridružite se nam, da skupaj naredimo korak naprej v boljšo prihodnost naših otrok!
Več informacij na spletni strani http://drustvo-veselenogice.si/, kjer se lahko prijavite na tek. Dodatne prijave na tek bodo možne tudi na dan teka od 9. ure naprej. Za dodatne informacije in pojasnila smo vam na voljo osebno ali po telefonu 041 610 284.

Člani društva Vesele nogice

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se