Print header

Usposabljanje za prostovoljce, ki želite sodelovati pri oskrbi beguncev

Datum začetka: 5.11.2015
Datum konca: 5.11.2015

V četrtek, 5. 11. 2015, od 15. do 16.30 ure, bo v prostorih Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto – Regijski NVO center, Novi trg 9 (2. nadstropje nad Telekomom), Novo mesto, potekalo usposabljanje za prostovoljce, ki želite sodelovati pri oskrbi beguncev

Organizator: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto – Regijski NVO center

Na Društvu za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto – Regijski NVO center se s prostovoljnim delom in z zbiranjem materialne pomoči vključujemo v aktivnosti na področju oskrbe beguncev, ki prihajajo v Slovenijo v občini Brežice. Pri tem se povezujemo s humanitarno organizacijo ADRA v okviru katere delujemo na terenu.

Ker je zanimanje za prostovoljsko delo za oskrbo migrantov veliko, bomo organizirali izobraževanje oz. usposabljanje za prostovoljce, ki bi bili pripravljeni s svojim delom pomagati v sprejemnih in zbirnih centrih ter na drugih lokacijah, kjer se prostovoljce potrebuje. Namen usposabljanja je osnovna priprava prostovoljcev na delo. Usposabljanje je namenjeno vsem, ki ste razmišljali, da bi se morda želeli vključiti kot pomoč pri oskrbi beguncev. Prednost pri vključevanju bodo imeli prostovoljci, ki so opravili izobraževanje. Usposabljanje bo izvedla Slovenska filantropija in sicer predsednica združenja prim. Anica Mikuš Kos.

Teme usposabljanja:

  • Definicija prostovoljskega dela in vloga prostovoljstva na področju migracij;
  • Vzpostavljanje kvalitetnega odnosa s prejemniki pomoči;
  • Osnovni pojmi na področju migracij;
  • Pravila sodelovanja na terenu.

OBVEZNE PRIJAVE preko spletnega obrazca TUKAJ, do srede, 4. 11. 2015. Število mest je omejeno. Izobraževanje je za udeležence brezplačno.

Dodatne informacije: Maja Žunič Fabjančič (07/39 39 311 ali drpdnm@gmail.com)

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se