Print header

10. Slovenski kongres prostovoljstva

Datum začetka: 27.11.2015
Datum konca: 27.11.2015

Slovenska filantropija letos organizira 10. Slovenski kongres prostovoljstva, katerega glavna tema je nacionalna strategija razvoja prostovoljstva. V letošnjem letu namreč pod okriljem Ministrstva za javno upravo skozi več korakov nastaja Strategija razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva, ki ji namenjamo osrednjo pozornost kongresa.

Kongres bo potekal v petek, 27. novembra 2015, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, ponovno pod pokroviteljstvom Predsednika Republike Slovenije gospoda Boruta Pahorja. 

Zadnji petek v novembru bomo plenarno in v delovnih skupinah obravnavali izhodišča za razvoj prostovoljstva v Sloveniji do leta 2020 in zastavili strateške usmeritve za naslednjih pet let na različnih področjih.

Veseli smo, da bo 10. kongres priložnost za skupen pogled v prihodnost, na katero lahko pomembno vplivamo z dobrimi razvojnimi smernicami vsi, ki nas prostovoljstvo kakor koli povezuje. Zato vabimo predstavnike prostovoljskih organizacij, prostovoljce, mentorje in organizatorje prostovoljstva, javne zavode in druge institucije, odločevalce in podjetja ter zainteresirano javnost, da si vzamete čas za udeležbo na kongresu in s svojimi izkušnjami prispevate k oblikovanju strateških razvojnih usmeritev na področju prostovoljstva v Sloveniji.

Poleg same vsebine kongresa so dodaten razlog za udeležbo zanimivi govorci (Anica Mikuš Kos, dr. Kristijan Musek Lešnik, dr. Mirjana Ule, Anka Ostrman), izbor članov Etične komisije in izmenjava izkušenj med udeleženci.

PROGRAM

PRIJAVNICA (rok prijave 23. november)

Vabimo vas, da si rezervirate čas za aktivno sodelovanje na 10. Slovenskem kongresu prostovoljstva že danes.

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se