Print header

Intenzivni trening za izvajalce Žive knjižnice

Datum začetka: 18.11.2015
Datum konca: 22.11.2015

(tudi če se vabilu na trening žal ne morete odzvati vas vabimo, da prisluhnete zelo osebnemu govoru Dorote na eni izmed TEDx konferenc o njenem videnju metode Žive knjižnice – tukaj).

Vabimo vas na 5-dnevni intenzivni trening za izvajalce Žive knjižnice, ki bo potekal od 18. do 22. novembra 2015 v Hostlu Pekarna (Ob železnici 16, 2000 Maribor) v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor.

Trening je namenjen organizacijam (npr. šolam, dijaškim in študentskim domovom, organizacijam, ki delujejo na področju sociale, mladinskega dela, človekovih pravic, prostovoljstva …) in posameznikom, ki:

  • iščejo način, metodo za vzpostavitev prostovoljstva v organizaciji,
  • iščejo način, metodo za vzpostavitev aktivnosti, ki obravnavajo teme, povezane s človekovimi pravicami, predsodki, stereotipi,
  • se želijo seznaniti z metodo Žive knjižnice in jo vključiti med svoje aktivnosti,
  • želijo izboljšati izvajanje metode Žive knjižnice.

Živa knjižnica je posebna inovativna metoda, ki skozi aktivni dialog ozavešča in izobražuje o človeških vrednotah in človekovih pravicah, spodbuja razpravo o predsodkih in stereotipih v družbi, prav tako pa doprinaša k razvoju prostovoljstva v organizacijah in lokalnih okoljih. Metodo Žive knjižnice je razvila danska mladinska nevladna organizacija Ustavi nasilje (Foreningen Stop Volden) leta 2000, od takrat pa se je metoda prenesla v mnoge države na svetu (trenutno se izvaja v ca. 60 državah). Metodo izvaja tudi vedno več organizacij v Sloveniji, ki se združujemo v neformalni mreži organizacij, ki izvajamo metodo Žive knjižnice.  

Kotizacija za trening znaša 40 EUR na udeleženca (z vključenim DDV). Kotizacija vključuje:

  • kosilo in večerje ves čas treninga,
  • pijačo in prigrizke v času odmorov,
  • vse potrebne materiale za aktivno udeležbo na treningu,
  • strošek organizacije in izvedbe 5 – dnevnega treninga.

Na treningu vam bomo skozi teorijo in prakso predstavili celoten koncept metode Žive knjižnice. Če vas zanima, iz kakšnih koščkov je sestavljena Živa knjižnica in kakšni so njeni koščki, ko so zloženi v sestavljanko, vas vabimo, da se odzovete našemu vabilu in do 13. novembra 2015 izpolnite prijavnico, ki jo najdete tukaj.

Nekaj mnenj udeležencev o preteklih Živih knjižnicah v Mariboru:

»Zelo pohvalno, saj gre za zelo poučen projekt.«

»Super, vse pohvale, še več takšnih dogodkov. Izplačalo se je pripeljati 70 km.«

»Bilo je super in mislim, da bi bilo potrebnih več Živih knjižnic po različnih krajih v Sloveniji.«

»Presenetile so me zelo osebne zgodbe knjig.«

Dodatne informacije o treningu in sami metodi se nahajajo v priponkah, prav tako pa jih lahko pridobite pri kontaktni osebi Mladinskega kulturnega centra Maribor, Marji Guček, tel. 02 3002995 (od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00) ali po elektronski pošti na marja.gucek@mkc.si.

V kolikor menite, da bi vabilo na trening zanimalo vašega sodelavca ali kolega bomo veseli, če mu ga boste posredovali.

Ekipa Žive knjižnice v Mariboru

VABILO 

INFORMACIJSKI PAKET

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se