Print header

Družbena inovacija in nevladne organizacije

Datum začetka: 14.10.2016
Datum konca: 14.10.2016

Vabimo vas na

Nacionalno srečanje vsebinskih mrež Slovenije

Družbena inovacija in nevladne organizacije

 Družbene inovacije se rojevajo med ljudmi. Ti se za dosego svojih idej in vizij združujejo v organizirane oblike delovanja, tudi nevladne organizacije.

Konzorcij vsebinskih mrež nevladnih organizacij Slovenije vas vljudno vabi na letno nacionalno srečanje, s  katerim  želimo aktivno prispevati k nastajajočemu strateškemu okvirju Slovenije do 2050, ki nastaja znotraj državnega projekta priprave nove dolgoročne Strategije razvoja Slovenije (SRS). Tema letošnjega srečanja je vloga nevladnih organizacij pri spodbujanju in razvoju družbenih inovacij.

Na srečanju bi radi soočili vaše in naše skupne ali različne poglede ter tako našli definicijo družbenih inovacij, ki je sprejemljiva za nevladni sektor (npr. ali je družbena inovacija tudi uvedba pametnih telefonov), ravno tako pa tudi raziskali okoliščine in pogoje, ki pripeljejo do trajnostne družbene inovacije. Vsebinske mreže bomo v nadaljevanju srečanja iskale skupne točke naših delovanj in določile nekaj ključnih družbenih inovacij, pri katerih bomo  še intenzivneje medsebojno sodelovali.

Srečanje bo potekalo v petek, 14. oktobra 2016, v Narodnem muzeju (Maistrova ulica 1 – vhod s ploščadi Muzejske četrti) med 9. in 13. uro. 

Rezultati nacionalnega srečanja bodo predani Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, za uporabo v procesu nastajanja nove Strategije razvoja Slovenije. Več o celotnem projektu na www.slovenija2050.si.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite tukaj in nam s tem olajšate organizacijo dogodka.

V pričakovanju srečanja in konstruktivnega razmisleka,

Vsebinske mreže nevladnih organizacij Slovenije.

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se