Print header

Odprtje razstave Gledam širše, vidim več

Objavil: Zavod Voluntariat
Datum začetka: 22.12.2016
Datum konca: 8.1.2017

Letošnja izvedba projekta Gledam širše, vidim več bo svoj vrhunec doživela 22. decembra ob 18. uri, ko bomo odprli razstavo fotografij! :)

Razstavili bomo fotografije mladih slovenskih fotografov, ki so nastale v zadnjih tednih na podlagi petih delavnic. Na le-teh so udeleženci slišali zgodbe beguncev in prosilcev za azil, ki živijo med nami. Naši gostje so v Slovenijo prišli v različnih obdobjih, in sicer iz Afganistana, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Irana. Skozi srečanja z njimi smo preizpraševali naš odnos do strpnosti, večkulturnosti in sprejemanja različnosti.

Skozi celoten proces ustvarjanja so fotografom stali ob strani mentorji, mednarodno priznani slovenski fotografi Matjaž Tančič, Matic Zorman in Matej Povše.

Fotografije bodo na ogled med 22. decembrom 2016 in 8. januarjem 2017 v Zgodovinskem atriju ljubljanske Mestne hiše.

Projekt Gledam širše, vidim več je namenjen mladim fotografom in je nastal kot plod sodelovanja različnih partnerskih organizacij: Društva Humanitas, Zavoda Voluntariat, Društva Smehomat oz. današnja EnaBanda, Zavoda ŠKUC in Društva Ljiljan.

Menimo, da je osebni stik z ljudmi, ki prihajajo iz drugih kultur, in spoznavanje njihovih osebnih zgodb zelo pomembno za krepitev medkulturnega dialoga, strpnosti in empatije ter sprejemanje različnosti. Ravno zato smo se v projektu posvetili osebnim zgodbam in obenem skušali spodbuditi razmišljanje in vživljanje v situacijo ljudi, katerih izkušnje so predstavljene skozi fotografije.

Projekt je finančno podprt s strani Mestne občine Ljubljana, Urada za mladino.

Za več informacij se lahko obrnete na Saro Turk: programi@zavod-voluntariat.si ali 01 2391 623.

Prisrčno vabljeni!

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se