Print header

VABILO NA SEMINAR ZA PODPORNE OSEBE - Zveza Sožitje

Datum začetka: 13.5.2017
Datum konca: 13.5.2017

Kako prepoznavati sposobnosti oseb z motnjo v duševnem razvoju?
Zakaj pri tem medicinska diagnoza ni dovolj?
Kako se pogovoriti z vznemirjeno ali agresivno osebo?
Kako postavljati in držati meje v odnosu?

VABILO NA SEMINAR ZA PODPORNE OSEBE

Seminar bo potekal v soboto, 13. maja 2017, v Ljubljani.

Začeli bomo ob 9. uri in zaključili ob 17. uri.

Spoštovani, z letošnjim letom uvajamo širše zastavljen seminar, ki nadomešča nadaljevalna usposabljanja za izkušene spremljevalce in druge podporen osebe.
Ključna tema seminarja je razumevanje posameznika in njegove interakcije z okoljem. Teme smo izbrali glede na predloge udeležencev na preteklih izobraževanjih in vrednotenjih. Glavni namen seminarja je izboljšati razumevanje oseb z motnjami v duševnem razvoju in dvigniti kakovost dela spremljevalcev in drugih podpornih oseb.

Teme seminarja:
 razumevanje motenj v duševnem razvoju z vidika integracije posameznika v okolje (Kako razumeti in sprejeti osebe z vsemi vedenjskimi značilnostmi in posebnostmi? Kako jih podpreti pri njihovi čim večji samostojnosti?),
 definiranje meja (Kdo postavlja meje? Zakaj in kako jih postavljamo?),
 komunikacija z vznemirjenim/agresivnim udeležencem (Vzroki za vedenja, kakšne oblike nasilja poznamo, kako postopamo v takih situacijah?).
Seminar bo potekal v Šolskem centru za pošto, ekonomijo in telekomunikacije (ŠC PET), Celjska ulica 16, Ljubljana. Parkirišče je zagotovljeno na šolskem parkirišču.
Dobimo se v soboto, 13. maja 2017, ob 8.45.
Cena seminarja je 20 €. Za plačilo in prevoz se dogovorite v društvu. Račun za vašo udeležbo bomo izstavili društvu, razen če se na seminar prijavljate sami. V tem primeru to označite na prijavnici.


Število udeležencev seminarja je omejeno. Prijave bomo sprejemali do srede, 3. 5. 2017, na elektronski naslov: tanja.anzelc@zveza-sozitje.si ali pošljite priložen obrazec po navadni pošti na naslov Zveza Sožitje, Samova 9, 1000 Ljubljana.


Lepo pozdravljeni,
strokovna sodelavka predsednica komisije VŽU
Tanja Anzelc l.r. Vojka Lipovšek Polc l.r.

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se