Print header

POZIV ZA PROSTOVOLJKE_CE PRI LEGEBITRI

Objavil: Društvo informacijski center Legebitra
Datum začetka: 26.9.2017
Datum konca: 25.10.2017

Te zanima prostovoljsko delo na Legebitri? Si želiš izkušenj s soorganizacijo družabnih ali kavarniških večerov, mladinskih izobraževalnih delavnic, taborov in ostalih aktivnosti? Bi se vključil_a v druge programe, kot so terenska ekipa, Živa knjižnica ali zagovorniške aktivnosti? Si želiš novih znanj in izkušenj, spoznati zanimive mlade in skupaj ustvarjati zanimive aktivnosti v varnem in sprejemajočem okolju?

Legebitra te vabi, da se pridružiš naši prostovoljski ekipi in s skupnostnimi delavkami_ci soustvarjaš pester program aktivnosti.

Kot bodoča_i prostovoljka_ec se pri nas usposobiš za prostovoljsko delo v okviru programov in projektov društva. Na usposabljanju se seznaniš s poslanstvom in vizijo društva, pravicami in dolžnostmi, ter področji dela, na katerih bi želel_a delovati. Izbiraš lahko med široko paleto aktivnosti kot so:

Izobraževalne delavnice na temo LGBT in človekovih pravic

https://legebitra.si/delavnice-o-clovekovih-pravicah/

Mladinski izobraževalni tabori

https://legebitra.si/druzabno/

Družabni večeri

https://legebitra.si/druzabno/

Kavarniški večeri

https://legebitra.si/druzabno/

Ustvarjalne delavnice

https://legebitra.si/druzabno/

Terenska ekipa STIK

https://legebitra.si/stik/

Živa knjižnica

https://legebitra.si/ziva-knjiznica/

Zagovorništvo

Pisanje prispevkov in Narobe blog

https://legebitra.si/revija-narobe/

Sobotni saloni (družabna srečanja 50+)

https://legebitra.si/druzabno/

Razvijati lastne zamisli in aktivnosti

 

 

Uvodno srečanje za prostovoljke_ce bo  25. oktobra ob 19h na Legebitri (Trubarjeva 76a, Ljubljana)

Vse_i, ki ste zainteresirane_i, prosimo, da izpolnite prijavnico: https://goo.gl/forms/Vk4itGP0rvw3nYz33

Za dodatna vprašanja smo na voljo na info@legebitra.si ali na 01 430 51 44 vsak delovni dan med 12.00 in 16.00 ter v torek in četrtek med 12.00 in 18.00.

 

Še nisi prepričan_a, da je to dobra ideja? Preberi nekaj izjav naših dolgoletnih prostovoljk_cev o njihovih izkušnjah:

»Prostovoljstvo na Legebitri mi je odprlo kar nekaj možnosti za lasten razvoj. Pripravljal sem delavnice za mladinske tabore, sodeloval pri projektih in spoznal osebe, ki so postale pomemben del mojega življenja. Ravno zaradi odprtih ljudi in sproščenega vzdušja je prostovoljstvo na Legebitri lepa izkušnja, hkrati pa tudi poučna.« (Filip)

»A veš tisto mesto in tiste osebe, za katere vedno veš, da so tam? Da pri njih nikoli ne boš naletel_a na nema, čeprav včasih istočasno v nebo vpijajoča heteronormativna pričakovanja? Osebe, ki ti dovolijo biti to, kar si, in se s tabo veselijo vsakega novega poskusa odkrivanja še tistega neodkritega dela sebe, ki ga do sedaj nisi upal_a raziskati? Osebe, s katerimi lahko razvijaš nove ideje, se smejiš, jokaš, preklinjaš ali pa enostavno samo si?  Vse to in še veliko več mi je tekom zadnjih štirih let postal DIC Legebitra. Trubarjeva mi je postala zavetje, moj milni mehurček in v določenih trenutkih imam občutek, da celo moj drugi dom. Nenazadnje vem, da lahko kadarkoli pridem spit skodelico kave in če to ni dom, potem ne vem, kaj je. « (Andrej)

 

Kratek opis društva:

Legebitra je nevladna in neprofitna organizacija, ki ima status humanitarne organizacije na področju socialnega varstva kot tudi status organizacije v javnem interesu na področju varovanja zdravja. Pri Legebitri izvajamo številne projekte in programe, ki so primarno namenjeni LGBT-osebam (lezbijkam, gejem, biseksualnim in transspolnim osebam).

Legebitra je članica mreže Prostovoljskih organizacij pri Slovenski filantropiji, podpisnica Etičnega kodeksa organiziranega prostovoljstva in organizacija in je vpisana v register Prostovoljskih organizacij po Zakonu o prostovoljstvu.

Več o Legebitri lahko prebereš na spletni strani: https://legebitra.si/

Slediš nam lahko tudi na Facebook-u: https://www.facebook.com/Legebitra/ ali na Instagram-u @diclegebitra

Usposabljanje prostovoljk_cev je del programa Mladinski informacijski center Legebitra, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana. Delovanje, programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata: Študentska organizacija Univerze v Ljubljani in Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji. Stališča organizacije ne odražajo stališč FIHO.

Vabljene_i k sodelovanju!

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se