Print header

Dan prostovoljstva v Občini Tolmin

Datum začetka: 1.10.2011
Datum konca: 1.10.2011

 

Evropska komisija je leto 2011 razglasila za Evropsko leto prostovoljstva. V naši občini se zelo zavedamo pomena prostovoljnega dela, zato želimo prostovoljstvu in prostovoljcem v tem letu dati še poseben pomen. Turistična zveza Gornjega Posočja zato 1. oktobra na Mestnem trgu  v Tolminu, skupaj s podpornimi organizacijami (ki jih najdete na plakatu v priponki), organizira prireditev Dan prostovoljstva v občini Tolmin.

K udeležbi na dogodku so bile povabljene vse organizacije, ki delujejo po načelu prostovoljstva ali pa imajo v nekatere svoje programe vključene prostovoljce oz. si jih želijo pridobiti (društva, zveze društev, vzgojno-izobraževalne, socialne, kulturne, varstvene institucije, ...).  Odzvalo se je kar 50 različnih organizacij.

Namen prireditve je predstaviti pomen in oblike prostovoljstva in  organizacije, ki se ukvarjajo s tem v občini Tolmin, ter povabiti občane in druge, da se vključijo v prostovoljne aktivnosti ali da jih podprejo.

Program prireditve je:

  • Od 9.00 do 11. ure: Otvoritev in predavanje na temo prostovoljstva: Primož Jamšek, Slovenska filantropija (v Kinogledališču Tolmin)
  • Od 11.00 do 14.00 ure:  Predstavitev vseh sodelujočih organizacij na Mestnem trgu
  • Ob 14.00: Pogostitev sodelujočih
  • Ob 15.00: Nastop komikov na temo prostovoljstva: Mladen Pahić in Janez Trontelj

 

S sloganom Evropskega leta prostovoljstva »Bodi prostovoljec , spreminjaj svet«, vas lepo pozdravljamo.

Za organizacijski odbor:
Mateja Mohorič in Maša Klavora

 

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se