Print header

Delavnica in predstavitev knjige Demenca, moja učiteljica

Objavil: Društvo RESje
Datum začetka: 20.9.2018
Datum konca: 20.9.2018

KDAJ: 20.9.2018 ob 18.15 uri

KJE: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Rozmanova ulica 28, 8000 Novo Mesto

DELAVNICO ORGANIZIRA: Knjižnica Mirana Jarca Novo Mesto (http://www.nm.sik.si/si/)

Za demenco ne obstaja hitra rešitev v obliki zdravniškega posega ali zdravil in zgolj informacije o demenci niso dovolj za to, da se sprijaznimo, sprejmemo in da lahko pomagamo ljudem z demenco. Potrebujemo znanje, za pravilno ravnanje, sporazumevanje in izvajanje aktivnosti z ljudmi z demenco za boljše skupno življenje.

Delavnica temelji na psihosocialnem pristopu in ne na medicinskem, tradicionalnem. Poteka v obliki pogovora, postavljanja vprašanj in iskanja ustreznih rešitev in odgovorov, ki so pomembni za skupno življenje z ljudmi z demenco. Namenjena je temu, da demenco pravočasno spoznamo, jo razumemo in s tem odpravimo strah pred njo ter se s pravilnimi ukrepi učinkovito spoprimemo s težavami in problemi, ki nam jih prinese življenje z demenco.

Delavnico izvaja Ana Cajnko (univ. prof., dipl. soc. del. spec. gerontologije), predsednica društva RESje – prostovoljstvo na področju demence, avtorica programa RESje in priročnikov za svojce oseb z demenco ter avtorica knjige »Demenca, moja učiteljica«.

Delavnica je namenjena vsem, ki se tako ali drugače srečujejo z demenco in je BREZPLAČNA.

VEČ O DELAVNICAH DRUŠTVA RESje: http://drustvoresje.weebly.com/delavnice.html

 

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se