Print header

Delavnica in predstavitev knjige Demenca, moja učiteljica

Objavil: Društvo RESje
Datum začetka: 18.10.2018
Datum konca: 18.10.2018

KDAJ: 18.10.2018 ob 18.15 uri

KJE: Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, enota Gorenja vas, Poljanska cesta 87, 4224 Gorenja vas

ORGANIZIRA: Zavod O, Zavod Škofjeloške Mladine, VGC Gorenjske in Knjižnica Ivana Tavčarja

Za demenco ne obstaja hitra rešitev v obliki zdravniškega posega ali zdravil in zgolj informacije o demenci niso dovolj za to, da se sprijaznimo, sprejmemo in da lahko pomagamo ljudem z demenco. Potrebujemo znanje, za pravilno ravnanje, sporazumevanje in izvajanje aktivnosti z ljudmi z demenco za boljše skupno življenje.
 
Delavnica temelji na psihosocialnem pristopu in ne na medicinskem, tradicionalnem. Poteka v obliki pogovora, postavljanja vprašanj in iskanja ustreznih rešitev in odgovorov, ki so pomembni za skupno življenje z ljudmi z demenco. Namenjena je temu, da demenco pravočasno spoznamo, jo razumemo in s tem odpravimo strah pred njo ter se s pravilnimi ukrepi učinkovito spoprimemo s težavami in problemi, ki nam jih prinese življenje z demenco.
 
Delavnico izvaja Ana Cajnko (univ. prof., dipl. soc. del. spec. gerontologije), predsednica društva RESje – prostovoljstvo na področju demence, avtorica programa RESje in priročnikov za svojce oseb z demenco ter avtorica knjige »Demenca, moja učiteljica«. 
 
Delavnica je namenjena vsem, ki se tako ali drugače srečujejo z demenco in je BREZPLAČNA.
 
VEČ O DELAVNICAH DRUŠTVA RESje: http://drustvoresje.weebly.com/delavnice.html
 

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se