Print header

JAVNI SHOD ZA POSPEŠITEV PRESELITEV IZ SV ZAVODOV IN STANOVANJSKIH SKUPIN V SKUPNOST

Datum začetka: 24.11.2010
Datum konca: 1.12.2010

 

NČ (VEČ) ČAKAT, HITR (PRE)SELT!

 

Izteka se rok, ki ga je Iz-hod postavil državnim in lokalnim oblastem, da vzpostavijo mehanizem za trajno, vzdržno in legalno preselitev enajstih Iz-hodovcev v skupnost. Da ne bodo več čakali, jim bodo jasno in odločno povedali v torek, 30.11.2010, prav na dan izteka postavljenega roka. Pod geslom »Nč (več) čakat, hitr (pre)selt!« bo skupina Iz-hod med drugim organizirala javni shod za pospešitev preselitev iz socialno varstvenih zavodov in stanovanjskih skupin v skupnost.

Skupini Iz-hod se je letos poleti na skoraj 700 kilometrskem pohodu po slovenskih totalnih ustanovah pridružilo enajst pohodnikov, ki so trdno odločeni, da ne bodo več živeli v zavodih oz. stanovanjskih skupinah, temveč hočejo živeti samostojno življenje v Ljubljani. Ob zaključku pohoda je Iz-hod oblastem postavil trimesečni rok, da se vzpostavijo mehanizmi in možnosti za njihovo trajno, vzdržno in legalno preselitev. Potreben je formalni okvir, ki ga mora zagotoviti pristojno ministrstvo, potrebna so sredstva, ki jih morajo zagotoviti matične lokalne skupnosti in država, potrebna so stanovanja, ki jih mora zagotoviti Mestna občina Ljubljana.

Konec novembra se rok izteče, vendar državne in lokalne oblasti še zmeraj niso izpolnile zahtev. Zato skupina Iz-hod v torek, 30. novembra 2010, pod geslom »Nč (več) čakat, hitr (pre)selt!« organizira javni shod, s katerim bodo odgovornim jasno in odločno povedali, da ne bodo več čakali.

Točno opoldne se bo na Trgu OF (»pri konju« nasproti železniške postaje Ljubljana) začel javni shod za pospešitev preselitev iz socialno varstvenih zavodov in stanovanjskih skupin v skupnost. Sodelujoči se bodo začeli zbirati že ob 11:30. Shod bo potekal po ljubljanskih ulicah z dvema glavnima postankoma: pred Magistratom (Mestni trg 1) ter pred Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve (Kotnikova ulica 5). Udeleženci shoda od ljubljanskega župana Zorana Jankovića in ministra dr. Ivana Svetlika pričakujejo, da jih bosta sprejela pred sedežema svojih institucij ter pred javnostjo pojasnila, zakaj preselitev enajstih Iz-hodovcev še ni urejena.

Pridružite se!

Dokler bodo ljudje zaprti v ustanovah, pod oblastjo strokovnjakov ali pa osamljeni doma, bomo zaprti, zatrti in osamljeni tudi mi.

 

Več o Iz-hodu: 

www.iz-hod.info

http://www.facebook.com/group.php?gid=370279478282

 

 

Kontakti:

info@iz-hod.info

Iva Anžlovar: iva.anzlovar@gmail.com, 031 428 767
Matjaž Oven: matjaz.oven@gmx.net, 031 676 004

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se