Print header

OKROGLA MIZA: »PRESELITEV IZ SV ZAVODOV IN STANOVANJSKIH SKUPIN - KAJ ŠE ČAKAMO?«

Datum začetka: 24.11.2010
Datum konca: 1.12.2010

 

NČ (VEČ) ČAKAT, HITR (PRE)SELT!

 

Izteka se rok, ki ga je Iz-hod postavil državnim in lokalnim oblastem, da vzpostavijo mehanizem za trajno, vzdržno in legalno preselitev enajstih Iz-hodovcev v skupnost. V torek, 30.11.2010, na dan izteka postavljenega roka, jim bodo zato jasno in odločno povedali, da ne bodo več čakali. Pod geslom »Nč (več) čakat, hitr (pre)selt!« bodo med drugim organizirali tudi okroglo mizo z naslovom »Preselitev iz SV zavodov in stanovanjskih skupin – Kaj še čakamo?«.

Skupini Iz-hod se je letos poleti na skoraj 700 kilometrskem pohodu po slovenskih totalnih ustanovah pridružilo enajst pohodnikov, ki so trdno odločeni, da ne bodo več živeli v zavodih oz. stanovanjskih skupinah, temveč hočejo živeti samostojno življenje v Ljubljani. Ob zaključku pohoda je Iz-hod oblastem postavil trimesečni rok, da se vzpostavijo mehanizmi in možnosti za njihovo trajno, vzdržno in legalno preselitev. Potreben je formalni okvir, ki ga mora zagotoviti pristojno ministrstvo, potrebna so sredstva, ki jih morajo zagotoviti matične lokalne skupnosti in država, potrebna so stanovanja, ki jih mora zagotoviti Mestna občina Ljubljana.

Konec novembra se rok izteče, vendar državne in lokalne oblasti še zmeraj niso izpolnile zahtev. Zato skupina Iz-hod v torek, 30. novembra 2010, pod geslom »Nč (več) čakat, hitr (pre)selt!« med drugim organizira tudi okroglo mizo z naslovom »Preselitev iz SV zavodov in stanovanjskih skupin – Kaj še čakamo?«.

Na okrogli mizi, ki se bo potekala od 15. ure naprej v Socialnem centru Rog (Trubarjeva cesta 72), bodo podrobneje spregovorili o (ne)uresničevanju zahtev Iz-hoda, o inovativnih oblikah financiranja ter o vlogi države pri zagotavljanju pravic ljudi, ki potrebujejo dolgotrajno oskrbo. Okroglo mizo bo moderirala Andreja Rafaelič, kot govorce pa smo povabili Jožefa školča, državnega sekretarja vlade RS, Davorja Dominkuša, generalnega direktorja Direktorata za socialne zadeve pri MDDSZ, Zoran Jankovića, župana MOL, Janija Möderndorferja, podžupana MOL, Jožko Hegler, direktorico Javnega stanovanjskega sklada MOL, Bruna Smiloviča, člana Društva Mostovi, ter Mija Posleka, enega od enajstih Iz-hodovcev, ki še nima urejene preselitve v skupnost.

 

Pridite!

Dokler bodo ljudje zaprti v ustanovah, pod oblastjo strokovnjakov ali pa osamljeni doma, bomo zaprti, zatrti in osamljeni tudi mi.

 

Skupina IZ-HOD

www.iz-hod.info

http://www.facebook.com/group.php?gid=370279478282

 

 

Kontakti:

info@iz-hod.info

Iva Anžlovar: iva.anzlovar@gmail.com, 031 428 767
Andreja Rafaelič: andreja.rafaelic@fsd.uni-lj.si, 041 204 147

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se