Print header

Vpliv prostovoljskih aktivnosti na zaposljivost mladih

Datum začetka: 14.10.2019
Datum konca: 14.10.2019

MOVIT vas vabi na dogodek Vpliv prostovoljskih aktivnosti na zaposljivost mladih

 
Predstavili bodo rezultate mednarodne raziskave o vplivu prostovoljstva na osebni in profesionalni razvoj mladih (s poudarkom na mladih z manj priložnostmi in dolgoročni brezposelnosti), sodelovalne prakse med organizacijami prostovoljstva in institucijami zaposlovanja ter dobre prakse v organizacijah, ki prostovoljstvo omogočajo.


Dogodek bo 14. novembra 2019 v dopoldanskem času v Sky baru Borbona (stavba TR3 - Trg republike 3) v Ljubljani.

Dogodek je namenjen institucijam, organizacijam in posameznikom, ki se ukvarjajo z mladimi na različnih ravneh, še posebej z vidikov mladih z manj priložnostmi, prostovoljstva in zaposlovanja. Ob predstavitvi rezultatov je predvidena tudi interaktivna debata in čas za mreženje.

Dogodek bo moderiran in rezultati predstavljeni v angleškem jeziku.

V terenski raziskavi Prostovoljske aktivnosti za spopadanje z dolgoročno brezposelnostjo je sodelovalo 43 mladih prostovoljcev, od tega 24 mladih z manj priložnostmi, in 16 organizacij iz 9 držav. Raziskava je vključila tudi slovenske prostovoljce, mladinske organizacije in institucije zaposlovanja. Kot eno izmed študij primera je raziskava obravnavala uspešno sodelovanje med mladinskim centrom in zavodom za zaposlovanje v Sloveniji.

Raziskavo so izvedli MOVIT, Zavod za razvoj mobilnosti mladih, nacionalna agencija evropskih programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, ter britanska organizacija Ecorys, nacionalna agencija evropskih programov (v sodelovanju z British Council) v sodelovanju z raziskovalcem Jonathanom Robertsonom.

Datum: 14. 11. 2019
Lokacija: Sky Bar Borbona (stavba TR3 - Trg republike 3), Ljubljana

Predviden program:
09:45–10:00 Registracija
10:00–10:20 Uvodni nagovor
10:20–11:15 Predstavitev raziskave
11:15–12:00 Debata o pomenu prostovoljstva
12:00–12:15 Predstavitev zaključkov debate
12:15–13:15 Brunch in druženje ob hrani


Prijave sprejemajo do 6. 11. 2019 preko spletnega vprašalnika.

Vabilo v PDF ...

V popoldanskem času vas vabijo tudi k udeležbi na dogodku Vključevanje mladih z manj priložnostmi v program Evropska solidarnostna enota - več informacij najdete tukaj.

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se