Print header

povabilo k zbiranju hrane za socialno ogrožene v Notranjsko-kraški regiji

Datum začetka: 23.4.2011
Datum konca: 23.4.2011

Vabilo k zbiranju življenjskih potrebščin

Na velikonočno soboto, 23.4.2011 bomo ponovno zbirali hrano in druge življenjske potrebščine za socialno ogrožene posameznike in družine.
Akcijo, ki sta jo predlani začela v Postojni Leo klub Erazem Predjamski in Lions klub Proteus Postojna, bomo letos razširili še na druge kraje v naši regiji.
Sodelujete lahko tako, da na zbirnih mestih v nakupovalne vozičke odložite nekaj hrane ali higienskih potrebščin. Akcija bo dinamična, saj bodo prisotni tudi prostovoljci in ne le zbirne košare. Čas zbiranja bo približno med 9h in 13h, prilagojeno lokaciji, obiskovalcem in vremenu.

Kraji zbiranja:
- Postojna: Mercator center na Tržaški
- Cerknica: TC Mercator, cesta 4. maja 4a
- Pivka: Mercator Market Pivka, Kolodvorska 22
- Ilirska Bistrica: Tuš Market Ilirska Bistrica, Bazoviška 32

Zaenkrat sodelujejo člani Lions in Leo kluba Postojna, Regionalno stičišče nevladnih organizacij Boreo, lokalni Rdeči Križi in Karitas.

Dolgoročni cilj za naslednja leta je razširiti akcijo na čimveč zbirnih centrov s čimveč vpletenimi prostovoljci in društvi naše regije.
Naj postane velikonočno zbiranje hrane tradicionalna akcija, o kateri se čez leta nihče ne bo več vprašal, kdo organizira in kje, temveč bo vsak med svoje velikonočne opravke štel še darovanje.
Ker je letos evropsko leto prostovoljstva, bo ta akcija podprta tudi s strani Slovenske filantropije, kjer letos potekajo vse akcije pod skupnim evropskim sloganom "Bodi prostovoljec, spreminjaj svet".

Vabljeni k prispevku!
Dobrodošli tudi kot prostovoljci!

Nadaljnje informacije dobite na leopostojna@gmail.com in info@boreo.si.
 

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se