Print header

Izobraževanje za prostovoljce preventivnih programov za mlade Slovenije

Datum začetka: 18.11.2011
Datum konca: 20.11.2011

Izobraževanje za prostovoljce bo potekalo v okviru dejavnosti strokovnega odbora Preventivnih programov za mlade Slovenije (PPMS) Društva za razvoj skupnostnih programov Slovenije (SPM) in bo izvedeno kot tridnevno (vikend) izobraževanje. Začelo se bo v petek, 18. 11. 2011, ob 11.00, v soboto, 19. 11. 2011, bo potekalo ves dan in se končalo v nedeljo, 20. 11. 2011, z dopoldansko evalvacijo. Vse aktivnosti bodo potekale v Mladinskem centru Velenje – Mladinski hotel, Efenkova 61a, Velenje.

Cena tridnevnega bivanja s hrano: 100 EUR/prostovoljca (po plačilu pošiljajoče organizacije).

KRATKA PREDSTAVITEV PROGRAMA USPOSABLJANJA:

PETEK, 18. 11. 2011, ob 11.00 v Mladinskem centru Velenje – Mladinski hotel, Efenkova 61a.

IZOBRAŽEVANJE ZA PROSTOVOLJCE PREVENTIVNIH PROGRAMOV ZA MLADE SLOVENIJE

Predstavitev sistemskih rešitev,  ki jih je uvedel novi ZAKON O PROSTOVOLJSTVU.

Predstavitev projekta EVROPSKE PROSTOVOLJNE SLUŽBE (European Voluntary Service - EVS) v programu MLADI V AKCIJI in predstavitev osebnih izkušenj EVS prostovoljcev iz Litvije in Turčije.

Pregled ključnih kompetenc, ki jih imajo razvojni programi v skupini Preventivnih programov za mlade Slovenije na področju socialne preventive in skupnostnega dela z mladimi.

Strnjena predstavitev pomembnejših pravic in dolžnosti prostovoljcev, zaposlenih in uporabnikov storitev na področju socialnega varstva.

SOBOTA, 19. 11. 2011, ob 9.00 v Mladinskem centru Velenje – Mladinski hotel, Efenkova 61.

DOPOLDAN

»PROSTOVOLJCI V MEDKULTURNEM DIALOGU«

DOPOLDANSKI SKLOP izobraževanj bo potekal od 9.00 do 13.00.

Usposabljanje »PROSTOVOLJCI V MEDKULTURNEM DIALOGU« v izobraževalnem stebru projekta Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga (Mladinski center Dravinjske doline, Slovenske Konjice) je namenjeno prostovoljcem, somentorjem in mladinskim delavcem, ki v organizacijah izvajajo izobraževalne vsebine medkulturnega dialoga in razumevanja drugih kultur.

POPOLDAN

»MLADI RAZISKUJEJO«

POPOLDANSKI SKLOP izobraževanj bo potekal od 14.00 do 19.00.

Projekt Mladinska mreža razvoja raziskovalnih vrednot mladih SM'RIS (Evropski kulturni center Maribor) predstavlja platformo za senzibilizacijo mladinskih delavcev, prostovoljcev in mladinskih organizacij za aktivno vključevanje v razvoj raziskovalne kulture mladih. Mladinski delavci, prostovoljci in organizacije bodo spoznali nekaj veščin in uporabnih metod za podporno delo z mladimi, predvsem tistimi z manj priložnostmi, ki bi lahko svoje interese in razvoj udejanjali skozi raziskovanje njim zanimivih tem. Predstavljen bo »KOVČEK EKSPERIMENTOV«

NEDELJA, 20. 11. 2011 (dopoldne)

EVALVACIJA SKUPINE

OGLED MUZEJEV

PRIJAVE in INFORMACIJE:

Mitja GREGORIČ
MLADINSKI CENTER VELENJE
GSM: + 386 (0)31 844 153
E- NASLOV: mitja.gregoric@mc-velenje.si

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se