Print header

Amnesty vabi na pogovor z gostoma iz Zimbabveje in Malezije

Datum začetka: 27.3.2012
Datum konca: 27.3.2012

Pozdravljeni,

Amnesty International Slovenije vabi na pogovor z Vongai Chikwanda (na sliki levo) iz Amnesty International Zimbabve (dela s prebivalci slumov) in Yohendro Nadarajani iz Amnesty International Malezije (zagovornik človekovih pravic, ki videokamero uporablja kot orodje aktivizma, zlasti za aktivizem proti smrtni kazni).

Pogovor bo potekal v torek, 27. marca 2012, od 16.30 do 18.00 ure v Centru Evrope (Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana).

        
Vongai Chikwanda, magistrica razvojnih študij, je koordinatorka kampanj pri Amnesty International Zimbabve. Organizaciji se je pridružila leta 2008 in se od takrat večinoma ukvarjala s kampanjama Zahtevamo dostojanstvo (s katero se Amnesty bori proti kršitvam človekovih pravic, ki ljudi ohranjajo revne) in Proti smrtni kazni. Pred tem je bila aktivna v boju za politične pravice žensk. V boj za pravice žensk, ki je njena strast, ostaja vključena še naprej.

Yohendra Nadarajan je odvetnik in zagovornik človekovih pravic iz Malezije. Že v času študija je sodeloval pri številnih projektih, v Amnesty International pa je med drugim sodeloval kot član koordinacijskega odbora za učenje človekovih pravic za azijsko-pacifiško regijo. Kot odvetnik deluje predvsem na področju človekovih pravic. Je tudi aktivist proti smrtni kazni, na problem smrtne kazni v Maleziji pa opozarja tudi kot režiser in producent filmov na to temo.

Prepričani smo, da bo pogovor z aktivistoma za človekove pravice, ki delujeta v drugačnih okoljih in celo na drugih kontinentih, zanimiv tako za predstavnike nevladnih organizacij kot tudi za aktiviste, prostovoljce in ostale zainteresirane v boj za človekove pravice.
Pogovor bo deloma voden, a tako, da bo dovolj časa namenjenega vprašanjem obiskovalcem.

Amnesty International Slovenije je gosta povabila v Ljubljano v okviru izobraževalnega projekta Izobraževanje za človekovo dostojanstvo, financiranega s strani Evropske komisije. Obisk smo povezali s Festivalom dokumentarnega filma, na katerem bo žirija AIS razglasila najboljši film na temo človekovih pravic (Yohendra bo član žirije). Ob robu festivala pripravljamo vrsto aktivnosti učenja človekovih pravic, na katerih bosta sodelovala naša kolega iz Afrike in Azije.

Vljudno vabljeni!

Amnesty International Slovenije

p.s. Za dodatne informacije v zvezi s tem se obrnite na metka.naglic@amnesty.si ali ana.cemazar@amnesty.si

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se