Print header

Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami

Datum začetka: 26.4.2012
Datum konca: 26.4.2012

Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji in Urad vlade za komuniciranje vas vabita na dogodek v izvedbi Centra Evropa z naslovom

»Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami«,
ki bo potekal v Centru Evropa na Dalmatinovi 4 v Ljubljani
v četrtek, 26. aprila, ob 10. uri.

Evropski dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami, ki je 29. aprila, že četrto leto zapored spodbuja različne generacije k skupnim aktivnostim, saj je to najboljši način za preseganje zakoreninjenih stereotipov, ki jih imajo predstavniki ene o drugi generacijski skupini.

Dogodek bosta s kratkim uvodnim nagovorom o pomenu evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijskega sodelovanja otvorila direktor direktorata za socialne zadeve na MDDSZ Davor Dominkuš ter vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Nataša Goršek Mencin. V nadaljevanju bo ambasador Evropskega leta 2012 Rok Terkaj predstavil medgeneracijsko druženje »Blok Party«, ki ga je že večkrat pripravil v Savskem naselju. Obiskovalce bo nagovoril tudi dr. Jože Ramovš z Inštituta Antona Trstenjaka.

Sledil bo pogovor o dobrih praksah na področju preseganja stereotipov v odnosih med različnimi generacijami v katerem bodo sodelovali:
- Rok Terkaj, glasbenik ter ambasador Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijskega sodelovanja,
- Angelca Žiberna, Zveza društev upokojencev Slovenije
- Helena Žigon, najstarejša slovenska maratonka,
- Dušan Kidrič, avtor raziskave o odnosu do starosti,
- Klemen Jerinc, Inštitut Antona Trstenjaka
- Blaž Božnar, Absolvent Pravne fakultete Univerze v Ljubljani
Pogovor bo vodil Aleš Kenda, nacionalni koordinator Evropskega leta 2012 z Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.

Ob dogodku bomo poskrbeli tudi za druženje ob manjšem prigrizku.

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je število mest omejeno, zato vas prosimo, da svojo prisotnost obvezno potrdite na telefonski številki (01) 438 22 70 oziroma na naslov info@center-evropa.si.
Dogodek bo mogoče v živo spremljati preko spletne strani www.center-evropa.si.

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se