Print header

Premisli, predelaj, preobleci

Datum začetka: 25.4.2012
Datum konca: 25.4.2012

 Društvo Humanitas vabi v knjižnico HIŠE SVETOV

na kreativno-izobraževalno druženje

Premisli, predelaj, preobleci –

posvečeno oblačilom, zamirajočemu znanju o ročni izdelavi in dodajanju uporabne vrednosti kosom, ki se morda zdijo neuporabni.

 

Dogodek bo potekal v sredo, 25. aprila 2011, ob 17.30 uri v prostorih Hiše svetov, ki se nahaja v Knjižnici Otona Župančiča, na Kersnikovi ulici 2 v Ljubljani.

 Vabljeni, da s seboj prinesete rabljene kose oblačil!

17:30FILM ISSA LE TISSERAND (1984)

Film burkinafaškega režiserja Idrissa Ouedraoga na subtilen način odstira kulise za masovno tekstilno proizvodnjo in predstavlja usodo izumirajočega poklica tkalca.

18:00 – Predstavitev projekta pREobleka in delavnica KVAČKOPRST društva KED Smetumet ter IZMENJAVA OBLAČIL

Predelava rabljenih oblačil je odličen način za popestritev garderobe brez obremenjevanja naših denarnic, okolja in soljudi. Omogoča izbiro, da kupujemo manj, a odgovorno in da stvari uporabljamo znova in znova. V družbi kulturno-ekološkega društva Smetumet bomo spoznali par enostavnih in praktičnih prijemov, kako stare kose predelati v nove.

Še uporabne kose oblačil si boste lahko tudi izmenjali, zato vabljeni, da prinesete s seboj oblačila, ki jih ne nosite več.

 

Hiša svetov je specializirana knjižnica za teme globalnega učenja, ki s pomočjo strokovnega in pedagoškega gradiva za vse generacije želi širiti informiranost o globalni povezanosti ter promovirati vrednote globalne odgovornosti in solidarnosti.

  Vstop je prost, vendar vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite na:

Evridika Cuder 051/269-206, evridika.cuder@gmail.com
Klavdija Štajdohar 031/675-988, klavdijastajdohar@gmail.com

 Vabljeni!

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se