Print header

Letovanja ZPM Krško

Datum začetka: 18.7.2012
Datum konca: 27.8.2012

PRIPRAVE NA POČITNICE 2012

V Otroškem naselju ZPM Krško Nerezine pripravljamo vrsto aktivnosti, ki bodo potekale v programih letovanj. Julija in avgusta bomo izvajali program zdravstveno letovanje otrok in mladostnikov ter družinska letovanja.

V Otroškem naselju ZPM Krško v Nerezinah na otoku Lošinju bo potekal program letovanj v organizaciji ZPM Krško v naslednjih terminih:

18. julij – 28. julij
28. julij – 7. avgust
7. avgust – 17. avgust
17. avgust – 27. avgust

Pri pripravi in izvedbi letovanj poleg zaposlenih sodeluje 52 predhodno usposobljenih prostovoljcev (pedagoški delavci, svetovalni delavci, zdravniki idr., največ pa je mladih - študentov pedagoških usmeritev). Programi letovanj imajo v ZPM Krško dolgoletno tradicijo.

***

Sodelovanje otrok Lošinja in Krškega pa bo že potekalo to poletje v organizaciji Zveze prijateljev mladine Krško, in sicer v Otroškem naselju ZPM Krško v Nerezinah v času izvajanja letovanj na medkulturnih delavnicah. Udeležili se jih bodo otroci iz Osnovne šole Maria Martinolića iz Malega Lošinja. Delavnica bodo izvedene v okviru programa ZPM Krško Otroci in mladi ne priznavajo meja, ki je namenjen preseganju razlik med narodi, zmanjševanju nestrpnosti in odpravljanju vseh vrst diskriminacij. Delavnice bodo skupaj izvajali prostovoljci ZPM Krško in Društva Naša djeca Mali Lošinj.
Tri delavnice bodo izvedene med 18. 7. in 17. 8. in bodo trajale po en dan. Otroci iz Malega Lošinja in otroci, ki letujejo v Otroškem naselju ZPM Krško, se bodo pomerili v športnih igrah, se družili na plaži in skupaj sodelovali v medkulturnih delavnicah.

Program bo nadaljevanje širšega projekta med Zvezo prijateljev mladine Slovenije in Zvezo društev naša dijeca Hrvaške, ki poteka v okviru čezmejnega sodelovanja Slovenije in Hrvaške, v letih 2007 – 2013.

Medkulturne delavnice ZPM Krško in DND Mali Lošinj so začetek mednarodnega sodelovanja s 'sosedi' in upamo, da bodo spodbudile in se nadaljevale v sodelovanju med OŠ Jurija Dalmatina Krško in OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj.

Nazaj | Arhiv

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se